Seçim yaklaşırken AK Parti miting takvimini incelemeye aldı: Bursa mitinginin tarihi değişebilir

BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU
BAŞBAKAN AHMET DAVUTOĞLU

Seçime artık yalnızca 26 gün kaldı. Geri sayım sürerken, bu seçim kampanyasında meydanların ıssız kalacağı da artık net şekilde görülüyor.
Örneğin…
Siyasi partilerden yalnızca ikisi Bursa’da miting yapma kararı aldılar. Bunu da 30 Eylül günü yine bu sütunlardan duyurduk.
Planlamalara göre…
Önce CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu miting için gelecek ve 11 Ekim Pazar günü Gökdere Meydanı’na çıkıp Bursalılara seçim mesajlarını verecek.
Ardından da…
13 Ekim Salı günü AK Parti Genel Başkanı olarak Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun Bursa’ya gelip Gökdere Meydanı’nda miting yapması planlandı. Bu düşünce AK Parti Genel Merkezi tarafından da miting programına işlendi.
Nitekim…
AK Parti İl teşkilatındaki miting hazırlıkları da, Genel Merkez’in yaptığı program doğrultusunda başladı.
Ne var ki…
Ankara’dan gelen son haberlere göre, hem gelişmeler ve kamuoyu araştırmaları, hem de siyasi öneri ve uyarılar doğrultusunda AK Parti Genel Merkezi bazı mitinglerin programlarını yeniden değerlendirmeye aldı.
Miting tarihi yeniden ele alınan iller arasında Bura’nın da olduğu kulağımıza geldi.
Söylenenlere göre…
“Bursa önemli ve kritik bir il. Kaybettiğimiz milletvekillerini geri almamız gerekiyor, o nedenle daha dikkatli bir program uygulamamız gerekiyor. Bursa mitingi de son hafta yapılırsa daha yararlı ve verimli olur” şeklinde Başbakan Davutoğlu’na görüş iletilmiş.
Davutoğlu da bu uyarıyı önemsemiş ve Bursa’nın miting tarihi için Genel Merkez’den yeni bir program çalışması yapılmasını istemiş.
Gerçi…
AK Parti’nin miting tarihi değişikliği henüz kesinleşmiş değil. Fakat Ankara kaynakları, “23 Ekim’den sonraki bir tarih olabilir” diyorlar. Yeni tarihin hafta sonu bir gün için belirlenme olasılığının yüksek olduğunu da vurguluyorlar.