CHP’de süreç hızlandı… İl kongresinin tarihi de belli oldu, gözler İl Başkanı Zafer Yıldız’da

CHP İL BAŞKANI ZAFER YILDIZ
CHP İL BAŞKANI ZAFER YILDIZ

Bir yandan… Ankara merkezli olağanüstü kurultay tartışmaları yapılan CHP’de kongre takvimi de işliyor. Nitekim, delege seçimlerinin geçen pazar tamamlanmasının ardından sıra ilçe kongrelerine geldi.
Bu pazar günü Gürsu İlçe kongresiyle başlayacak kongre takvimini  bu sütunlarda  14 Kasım günü duyurduk.
Buna göre…
22 Kasım’da Gürsu, 24 Kasım’da Keles, 27 Kasım’da Büyükorhan ve İnegöl, 28 Kasım’da Mudanya, 29 Kasım’da Gemlik ve Yıldırım, 1 Aralık’ta Orhaneli ve Yenişehir, 2 Aralık’ta İznik, 3 Aralık’ta Mustafakemalpaşa ve Karacabey, 4 Aralık’ta Orhangazi, 5 Aralık’ta Harmancık ve Nilüfer, 6 Aralık’ta Kestel ve Osmangazi ilçe kongreleri yapılacak.
Bu süreçte…
CHP İl Başkanı Zafer Yıldız da, kongre tarihini belirlemek üzere İl Yönetim Kurulu’nu önceki gece toplantıya çağırdı. Gece saat 12.00’de biten toplantıda, İl kongresinin 6 Ocak’tan önce yapılması üstünde duruldu ve en uygun tarih olarak 27 Aralık Pazar belirlendi.
Kongrenin Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde saat 11.00’de başlaması kararı da alındı.
Gerçi…
İlçe kongreleri başlamadığı için CHP’nin yeni örgüt yapısı henüz belli değil. Yine de, İl kongresi belli olunca, adaylık konusu da gündeme geliyor.
Nitekim…
İl Başkanı Zafer Yıldız’ın aday olup olmayacağı tartışmalarının başladığına tanık olunca, telefonla aradık. “Adayım” demedi, ama “aday olmayacağını” da söylemedi.
Yalnızca…
“Gelişmeleri izliyorum, henüz bir karar vermedim” demekle yetindi.
Bunu söylerken…
Metin Çelik’in milletvekili aday adayı olması üzerine geçen yılsonunda üstlendiği CHP İl Başkanlığı’ndaki deneyimlerinin önündeki yola ışık tutacağı belli oluyordu.
Nitekim…
“Siyaseten çok yorulduğunu” ifade ederken, CHP’deki asıl yorgunluğa yol açan bir noktaya da işaret etti:
“Arkadaşlarımız eleştiri yapmayı seviyorlar, çok güzel konuşuyorlar. Kendi pozisyonuna göre partinin durumunu görenler var. Onlar içindeyse sorun yok, değillerse sıkıntı büyük.”
Şunu da ekledi:
“Ama iş yapmaya geldiğimizde ne yazık ki fazla sayıda kişi olamıyoruz. En büyük eksiklik bu.”