AK Parti teşkilat denetleme yöntemini değiştirdi… Özel görevliler ilçeleri gezip, teşkilatı halka soruyorlar

5 ay arayla iki seçim yaşandı, kurultay da yapıldı. Yoğun geçen süreçte yorulan AK Parti teşkilatları biraz rölantide çalışma planı yapıyordu ki, Ankara’dan yeniden yollara dökülme haberi geldi.
Bu kez…
Genel Merkez tüm üyelerin ziyaret edilip görüşlerinin alınmasını istedi.
Kararı…
Son günlerde biraz daha sık dile getirilen “2016’da iki referandum” için hazırlık görenlerin sayısı fazla.
Ayrıca…
Pazar günü CHP Yalova il kongresinde Muharrem İnce’nin gündeme getirdiği “MHP ve HDP’yi baraja takmak için bu yıl erken seçim olabilir” iddiası da siyaset kulislerinin ilgisini çekti.
İşte…
Böyle bir ortamda AK Parti’den dikkat çekici bir haber geldi. Daha doğrusu teşkilatlarda heyecana yol açan bir çalışmanın duyumu ulaştı.
Söylenen şu:
AK Parti Genel Merkezi tüm teşkilatları ciddi bir taramadan geçiriyor.
Üstelik…
Teşkilat taraması bugüne kadar başvurulmamış çok özel bir yöntemle yapılıyor.
Buna göre…
Genel Merkez’den görevlendirilen milletvekili ya da yöneticiler kendilerine verilen görev sahalarındaki il ve ilçelere kimseye haber vermeksizin gidiyorlar.
Gittikleri yerlerde teşkilatlarla görüşmeyen özel denetçiler, halk arasında gözlem yapıyorlar.
Özellikle de…
Teşkilatların halkın gözündeki yerini belirlemeye, çalışmalarının halktaki yansımalarını görmeye, kamuoyunda haklarında oluşan algıyı öğrenmeyi amaçlıyorlar.
Bir anlamda…
Ankara’dan gelen görevliler tebdil-i kıyafet olarak tanımlanan kendilerini belli etmeden halk arasında dolaşıp teşkilatlar hakkında bilgi topluyorlar.
Çalışma bittiğinde, raporları Genel Merkez’de özel değerlendirmeden geçirilecek. Sonra da sonuçlara göre Genel Merkez kararları oluşacak.
Açıkçası…
Yöntem bugüne kadarki teşkilat taramalarının tümünden farklı ve ilginç geldiği için, AK Parti Genel Merkezi’ndeki bir dostumuzla konuştuk.
Şunu söyledi:
“Genel Merkez böyle bir çalışma başlattı. Şu anda pek çok il ve ilçede teşkilat taraması vatandaşlarla görüşülerek yapılıyor.”
Doğal olarak Bursa’yı merak edince şu cevabı verdi:
“Bursa teşkilatları için de aynı çalışma yapılacak. Ama yapıldı mı, şu an yapılıyor mu, yoksa sonra mı yapılacağını söylemem doğru olmaz.”
Gerçekten de ilginç ve çok farklı bir çalışma yöntemi söz konusu. Bakalım bundan ne çıkacak?