Bursa turizme ışık tutan yeni hedef: Dünya turizminin üçte biri toplantı sektörü

BURSA TURİZM ZİRVESİ ULAŞIM OTURUMU
BURSA TURİZM ZİRVESİ ULAŞIM OTURUMU

Turizm profesyonellerini bünyesinde toplayan uluslararası sivil toplum örgütü zinciri Skal’ın Bursa ayağı turizm sektörü adına önemli adımlar atıyor.
İlk adım…
2 yıl önce Hasan Eker’in başkanlığı döneminde Bursa Turizm Zirvesi ile atılmış ve kent kamuoyunda da yankı bulmuştu.
Vehbi Varlık’ın başkanlığı döneminde bu kez ilkinin deneyimiyle daha geniş kapsamlı bir turizm zirvesi organize edildi. Varlık organizasyonu da eski başkan Hasan Eker’e verdi.
Biz de…
Eker’in daveti ve biraz da görevlendirmesiyle, sempozyumun Merinos Kongre ve Kültür Merkezi Orhangazi Salonu’ndaki ulaşım oturumda moderatörlük üstlendik.
Gerçi…
Turizmin tüm bileşenleri önemli ve hepsi birbiriyle bağlantılı, ama şöyle bir gerçek de var: Turisti getiremedikten sonra turizm yapılamıyor.
Nitekim…
Bursa turizminin de bugünkü en önemli sorunu bu noktada takılıp kalıyor.
İşte…
Moderatörlük yaptığımız oturumda Burulaş Genel Müdürü Levent Fidansoy, THY Satış Başkanı Halil İbrahim Polat, D Marin Marinalar Koordinatörü Ali Erkan Bezirgan’la birlikte turistin Bursa’ya nasıl getirileceğini konuştuk.
Oturumda, Bursa ulaşımı ile ilgili zaman zaman düşünce ve gözlemlerimizi de dinleyenlerle paylaşma fırsatımız oldu.
Konuşmasında…
THY Satış Başkanı Halil İbrahim Polat turistten önce bir başka organizasyona dikkat çekti.
Daha doğrusu…
AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin’in, G20 Zirvesi sonrası “Bursa’da da dünya liderlerinin katılacakları büyük bir organizasyon” arzusunu teyit edercesine Bursa turizmine yol gösteren öneri getirdi:
“Dünya turizminin üçte birini toplantı sektörü oluşturuyor. Üstelik Bursa da toplantı sektörü için çok elverişli bir kent.”
Yani…
Toplantı sektörü olarak bizlerin kongre turizmi dediğimiz alanı işaret eden Polat bir de uyarıda bulundu:
“Toplantı sektörünün karar vericilerini Bursa’da ağırlamak önemli. Böyle bir organizasyon yaparsanız THY olarak biz de destek veririz.”