Bursa’nın artık dünya çapında müthiş bir stadı var… Heyecan veren statta Diriliş müziğiyle Bursaspor mesajı

TİMSAH ARENA AÇILIŞ
TİMSAH ARENA AÇILIŞ

Kabul etmek gerekir ki, Bursa’nın yeni stadyumu yapımı beklenenden uzun sürdü. Başlıca nedenleri arasında müteahhitler arasındaki ihale çekişmesi ve yargıdaki yansımaları önemli faktör.
Bu noktada…
Stadyumun, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla açılış programının belli olmasından itibaren başlayan ve “Açılışa katılma, siyasete alet olma” çağrısına kadar giden bir kampanya izledik.
Doğrusu istenirse anlamakta güçlük çektik. Daha 2009 yerel seçiminde vaat ettiğinde büyük alkış aldığı projeyi Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe yalnızca Bursaspor sevgisi ile Bursa’ya kazandırdı.
Siyaset bunun neresinde? Bursa’ya tesis kazandırıp stadyum armağan etmek ne zamandan beri kabahat oldu? Teşekkür gerekirken, Altepe’ye haksızlık edildi.
Buna karşılık…
Kampanya yürütenler arasında bazı eski Bursaspor yöneticilerinin olması da dikkat çekici. Stadyumun ve açılışının siyasetle bağını göremedik, ama galiba Bursaspor kongresi hesapları daha etkili.
Yanı sıra…
Yetişseydi iyiydi, ama Bursa’da bu kadar çok stadyumun içine değil de dışının kaplamasındaki timsahın kafasına duyarlının olması da dikkat çekici.
İşte…
Böyle bir ortamda 40 bin kişinin katıldığı bir stadyum açılışı oldu.
Hem de…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yoğun iç ve dış gündem arasında, çok kritik görüşmeler arasında vakit ayırıp Bursa’ya geldi ve Bursaspor’a armağan edilen heyecan veren stadyumu açtı.
Böylesine bir organizasyonu amatör ruhla yapan ve başarılı olan Büyükşehir Belediyesi’nin her kadrosundan ekibi de kutluyoruz.
Şimdi sıra maçlarda stadyumu doldurmaya ve etkileyici stadın etkileyen taraftarı önünde Bursaspor’un coşmasına geldi.
O mesaj da, açılışta çalan müzikteydi:
Stadyum gibi etkileyici ses düzeninden yayılan TRT’deki Diriliş dizisi müziği, Bursaspor için adeta “Kendine gel, diril ve başarılara koş” mesajıydı.
Nitekim…
Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmasında bu mesajın adeta altını çizdi:
“Bursaspor sıradan bir kulüp değil. Bursaspor, şampiyonluğu yaşamış bir kulüptür. Şampiyona da böyle bir stat yakışırdı. Güçlü bir alt yapıya sahip olan Bursaspor, mevcut kadrosuyla bu sırayı hak etmiyor. Hamza Hoca ile layık olduğu yere yükselecektir. Bursaspor’a başarılar diliyorum, birlik ve beraberliğinizden taviz vermeyin.”
Başka söze gerek var mı?