Hedef, önce tüzük kurultayı… MHP’de Bursa’dan toplanan 37 imzanın 23’ü Meral Akşener için verildi

1 Kasım seçiminin ertesi gününden beri MHP’de çok farklı bir strateji savaşı gözleniyor. Bir tarafta değişim isteyen teşkilat ağırlıklı yapılar, diğer taraftaysa kurultayı partiye ihanetle eşdeğer kabul eden yönetim var.
Süreci strateji savaşına dönüştürense şu:
MHP’nin tüzüğü, olağanüstü kurultayda seçim yapılmasına izin vermiyor.
O nedenle…
3 aday öncelikle tüzük değişikliği için kurultay yapmak üzere imza topladılar. Çünkü MHP Tüzüğü olağanüstü kurultayda seçime izin vermiyor. Bu adıma MHP Genel Merkezi’nin de tüzük kurultayı kararı alarak karşılık vermesi ve imzaları geçersiz kılması beklentisi doğdu.
Ne var ki…
Geçen hafta Kızılcahamam’da toplanan Merkez Yönetim Kurulu bu strateji yerine olağan ilçe ve il kongreleri süreci başlatarak karşılık verdi.
İlçe kongrelerinin 9 Ekim 2016’da başlaması, il kongrelerinin Ağustos 2017’de yapılması, kurultayın 18 Mart 2018’de toplanması kararı açıklandı. Böylece, kongre süreci başladığında olağanüstü kurultay yapılamayacağı vurgulandı.
Bunun üzerine…
Değişim yanlıları, 3 adayın ayrı ayrı topladığı imzaları birleştirip dün tüzük kurultayı toplanması için başvuruyu yaptı. Başvuruda 543 imza olduğu vurgulanıyor ki, bu rakam kurultayın toplanmasını gerektiriyor.
Bununla birlikte…
MHP Genel Merkezi’ne dün teslim edilen listede Bursa’nın 47’si seçilmiş 51 kurultay delegesi arasından 37 delegenin imzası var.
Milletvekilleri İsmet Büyükataman ve Kadir Koçdemir ile MYK üyeleri Kadir Çitilin yanı sıra Merkez Disiplin Kurulu Üyesi Muhammed Tekin’in doğal olarak Genel Merkez ile birlikte hareket edecekleri düşünüldüğünde, 47 seçilmiş delegeden 37’sinin imza verdiği anlaşılıyor ki, bu da çok yüksek bir rakam.
Kulağımıza gelenlere göre…
Bursa’dan Meral Akşener için 23 imza toplanırken, Sinan Oğan için 13 imza verildi. Koray Aydın için de 1 imza çıktı.
Şimdi top MHP Genel Merkezi’nde. Başvuru kabul edilirse tüzük kurultayı toplanacak. Devlet Bahçeli’nin sert tutumu sürerse, imza toplayanlar 15 gün bekleyip mahkemeye başvuracaklar.
Kurultay toplanırsa da, önergeyle gündeme seçim maddesi eklenmesini sağlayacaklar. Hedef bu.