MHP’deki tartışmalara Büyükataman’dan sert cevap: Gündemde yok, ama görevden almak gerekirse, gereği yapılır

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN VE İL BAŞKANI YÜKSEL YILMAZ
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN VE İL BAŞKANI YÜKSEL YILMAZ

Bu sütunların okurları anımsarlar… 23 Aralık 2015 günü, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman ile İl Başkanı Yüksel Yılmaz arasında geçen konuşmayı aktardık.
Konuşmada…
Büyükataman’ın imza toplayanlara müdahale etmediği için Yılmaz’ı uyardığı, “Bu yanlışlar olurken sen bu koltukta oturacaksın, olmaz kardeşim” deyip istifa iması yaptığı yer alıyordu.
MHP Genel Sekreteri Büyükataman’la sohbet ederken konu döndü dolaştı, teşkilatlarla ilgili tasarruf konusuna geldi.
Söze…
“Teşkilatlarımızla problemimiz yok” diye başladı ve şunu söyledi:
“Çok adaylı kongreler yapıldı. Hiç müdahalemiz olmadı. Bu süreçte de delege arkadaşlarımızın farklı tercihleri ve değerlendirmeleri olabilir. Bunlara hiçbir müdahalemiz olmadı.”
Şunu vurguladı:
“Hiçbir arkadaşımız, arayıp da yönlendirmek istediğimizi iddia edemez.”
Üzerine basa basa şunu söyledi:
“Ancak… Seçilmiş il başkanı, bulunduğu ilde hareketin liderini temsil eder. Bu önemli sorumluluğu hazmedemiyorsa o makamda oturmamalı.”
Şöyle devam etti:
“İmza toplanmasında gayreti söz konusuysa, üzerindeki il başkanlığı gömleğini çıkarıp masanın o tarafına geçmeli. Yapması gereken de, benim söylediğim de bu.”
İtirazı şuna:
“Köşenizde okudum, ‘Anamdan il başkanı doğmadım, mezar taşımda da il başkanı yazmayacak’ gibi sözleri benim yüzüme sarf etmesi mümkün değil. Kabadayılığa müsaade etmeyiz.”
Mesajı verdi:
“Meselenin nasıl olması gerektiğini tecrübeli bir ağabeyi olarak hatırlattım. İhtiyaç varsa, genel merkez tasarrufta bulunmaktan aciz değildir.”
Yani…
“Yani, il başkanını görevden almak lüzumu hasıl olursa, genel merkez gereğini yapar, kimseye sorma ihtiyacı duymaz.”
Şunu vurguladı:
“Öyle bir niyetle orada bulunmadım. Olması gerekeni naklettim. Bu şekilde devam edecekse orada oturmasının uygun olmayacağını söyledim.”
Şunu da ekledi:
“Gündemimizde görevden alma yok.”