Bursa’daki ikinci büyük Samdef’in hedefi farkı: Farklı vizyon sahibi sivil toplum örgütü olmak istiyorlar

ALİ KARACA VE MEHMET FİDAN
ALİ KARACA VE MEHMET FİDAN

İstatistiklere göre, Bursa’da en çok Erzurumlu yaşıyor, ikinci sırada da Samsunlu yer alıyor. İlginç olan şu:
Samsunlular örgütlü olmalarına karşın, kent yaşamında kendilerini pek hissettirmiyorlar. Daha doğrusu, bugüne kadar hissettirmediler.
İlk kez…
Suriye’de ağır bombardıman altında kalan Bayır-Bucak Türkmenleri için yardım toplayıp göndererek kendilerini belli ettiler.
Bu durumu…
Kısa adı Samdef olan Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu Başkanvekili Ali Karaca ve Genel Sekreter Mehmet Fidan’la konuştuk.
Sohbetimizde…
Karaca çok farklı bir çalışma anlayışı çizdi:
“Biz sivil toplum örgütleri arasında farklı bir vizyon çizmek istiyoruz. Kesinlikle yer tutmak ve nemalanmak gibi hesaplarımız yok. En büyük hedefimiz, hemşerilerimizin yanında olmak.”
Verdiği bilgiye göre…
Bursa’da yaşayan Samsunlular arasında 250’ye yakın çocuğun eğitimlerini üstlenmişler. Ardından, “Hemşerilerimizi katma değeri yüksek bireyler haline getirmek istiyoruz. Bunun yolu da eğitimden geçiyor” dedi ve şunu vurguladı:
“Ülkemize nasıl katkı sağlayabilir, halkımız için neler yapabiliriz diye düşünüyor, faydalı bir sivil toplum örgütü olmak istiyoruz.”
Şunu da ekledi:
“Bursa’ya Samsun’u, Samsun’a da Bursa’yı tanıtmak istiyoruz.”
Bu amaçla da mayısın ilk haftasında 4 gün sürecek Samsun Günleri planladılar.

Bayır-Bucak için yardım

Suriye’de ağır bir bombardıman altında kalan Bayır-Bucak Türkmenleri’ne yardım kampanyalarında da kısa adı Sammdef olan Bursa Samsun Dernekleri Federasyonu en aktif sivil toplum örgütü olarak dikkat çekiyor.
Nitekim…
Başkanvekili Ala Karaca’nın verdiği bilgiye göre, 1 ay önce 3 TIR ve 1500 soba gönderen Samdef, geçen hafta da başta çocuk gıdaları olmak üzere gıda, giyecek ve ilaç gönderdi. Önümüzdeki günlerde 5 TIR’lık daha malzeme gönderilecek.