Bursa’dan 4 bin kilometre uzaktaki İsveç’e meyve ihracı için Bakan’dan “yol desteği” istedi

GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKÇİ İLE OSMANGAZİ ZİRAAT ODASI BAŞKANI HAKAN EKİM
GÜMRÜK VE TİCARET BAKANI BÜLENT TÜFENKÇİ İLE OSMANGAZİ ZİRAAT ODASI BAŞKANI HAKAN EKİM

Gelişmeyi… 6 Şubat günü duyurduk. Avrupa’nın en önemli meyve-sebze ithalatçılarından bir İsveç firması yetkilileri Bursa’ya geldiler. Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim’in organizasyonuyla, soğuk hava depoları ve bazı üreticilerle görüştüler.
Ardından…
Yine Ekim’in aracılığıyla, Bursa çiftçisinin ürünlerini ihraç eden firmalarla İsveç firması yöneticileri Almanya’daki Gıda Fuarı’nda bir araya geldiler.
Böylece…
Rusya pazarını kaybeden çiftçi için 4 bin kilometre uzakta yeni pazar umudu doğdu. İsveç firması yöneticileri önümüzdeki ay Bursa’ya yeniden gelip çok tüketilen aromatik bitkiler üretimi için görüşmeler yapacaklar.
Ancak…
Bursa’dan İsveç’e karadan ihracat yapıldığında yol sorunu ortaya çıkıyor.
Bu sorunu…
Osmangazi Ziraat Odası Başkanı Hakan Ekim, önceki günkü Bursa ziyareti sırasında Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci’ye dosya olarak sundu.
Marmarabirlik’i ziyaretinde Bursa’dan İsveç’e sebze-meyve ihracatıyla ilgili girişimlerini anlatan Ekim’in söyledikleri Bakan Tüfenkci’nin ilgisini çekti ve “bir Ziraat Odası’nın böyle aracılık yapmasını” çok önemsedi.
Görüşmede…
“Uçakla ihracatta destek veriyoruz” diyen Tüfenkçi, buna karşın İsveç’e sürekli uçak bulmanın zor olduğunu da ifade etti.
Bunun üzerine Ekim de, “TIR’la ihracat için yol desteği” istedi. Tüfenkçi bu konuda çalışma yapma sözü verdi.