Gece gelen telefonun sırrı… Otomotiv ve vagondan sonra Bursa’nın artık uçak fabrikası da var

RECEP ALTEPE, CELAL GÖKÇEN, İBRAHİM BURKAYYaşananları… Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe anlattı. Bursa’yı yüksek teknoloji üreten kent haline getirip dünya ligine çıkarma amacında olan Büyükşehir otomotiv, tramvay ve metro vagonundan sonra uçak üretimi için harekete geçiyor.
Bu amaçla…
Uzunca süre üretim projesi araştırması yapılıyor. Başkan Altepe’nin ulaşım danışmanı olan Taha Aydın arayışları sırasında Almanya’da bir uçak fabrikasının Çin’e satılmak üzere olduğunu öğreniyor.
Bu bilgisini paylaştığı Altepe de gece saat 23.00’te pilot olarak sivil uçuşlar yaptığını bildiği Gökçen Ailesi’nin 5. nesil temsilcisi olarak Gökçen Şirketler Topluluğu’nu yöneten Celal Gökçen’i arıyor ve fabrikayı satın almasını öneriyor.
Gerisini de Gökçen anlattı:
“Uçma sevgimiz dışında uçaklarla hiçbir ilgimiz yokken, gece gelen telefonla ayda 2 uçak üreten bir fabrikanın sahibi olduk.”
Gerçi…
Altepe’nin girişimleriyle Gökçen Ailesi tarafından satın alınan fabrika eğitim amaçlı küçük uçak üretiyor, ama şunu da unutmamak gerekir ki, Türkiye’ye uçak üretimini getirdi.
Bunu geliştirmek ve daha farklı modellere yönelmek artık Bursa’nın elinde.
Nitekim…
Altepe basın toplantısı sırasında işadamlarına daha kolay ve güvenli ulaşım aracı kabul edilen uçak sahibi olmaları çağrısı yaptı.
Geçen yıl Almanya’daki havacılık fuarına gittiğinde Türkiye’den küçük bir parça bile göremediği için üzüldüğünü söyleyen Altepe, gelecek yıl fuarda Bursa’da üretilen uçak sergileyecek olmanın heyecanını şimdiden yaşıyor.
Çünkü…
Bursa’nın artık Aquila markasıyla bir uçak fabrikası var ve “dünyanın tramvay üreten yedinci kenti” olmasının yanında Bursa bu fabrikayla havacılığın da merkezi olmak üzere ilk adımı attı.