Bursa’nın 2 kadın milletvekiline TBMM’de aynı komisyonun 2 alt komisyonunda başkanlık görevi

EMİNE YAVUZ GÖZGEÇ VE ALT KOMİSYONTBMM bünyesinde ihtisas komisyonu olarak çalışan tam 18 komisyon var. Bunlardan biri de Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu adıyla çalışıyor ve demokratikleşme yolunda önemli adımlar atmayı planlıyor.
İşte…
Bu komisyona bağlı olarak çeşitli alanlarda alt komisyonlar çalışıyor. Onlardan biri olan Türkiye’de Yaşayan Engelli Kadınlar ile Engellilere Bakmakta Olan Kişilerin Sorunları ve Çözüm Önerileri alt komisyonu başkanlığını AK Parti Bursa Milletvekili Bennur Karuburun’un üstlendiğini 1 Mart günü bu sütunlarda duyurduk.
Yanı sıra…
AK Parti’nin bir başka kadın Bursa Milletvekili olan Emine Yavuz Gözgeç’in de aynı komisyona bağlı olan Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi ve Kırsalda Kadın Girişimciliğinin Desteklenmesi Alt Komisyonu Başkanı olarak görevlendirildi.
Üstelik…
Gözgeç’in başkanı olduğu alt komisyon, Kırsal Alanda Kadının Güçlendirilmesi Ulusal Eylem Planı üzerinde çalışmalara başladı.
Hatta…
Komisyon üyelerine eylem planı ile ilgili olarak Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bürokratları tarafından bilgilendirme yapıldı.