Doğa turizmi adresini buldu… Dağ yöresinin geleceği turizmde, Uzungöl’ün alternatifi ise Gököz’de

Screenshot_2016-03-29-00-12-08-1Geçen hafta… Kısa adı TKDK olan Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Bursa İl Koordinatörü Ömer Berksun’la sohbet ederken, hibe desteği sağladıkları tarımsal işletmeler yanında dağ yöresi için hedef kabul ettikleri bir noktaya dikkat çekti:
“Kırsal turizm de bizim destek kapsamımızda. Özellikle Keles’in Gököz Köyü’ndeki gölet çevresi hedef bölgemiz. Buraya kazandırılan bir turistik tesisimiz var. Yenileri için de başvuru bekliyoruz.”
Şunu özellikle vurguladı:
“Karadeniz’de Trabzon’daki Uzungöl’ü bilmeyen yok. Gököz’ün Uzungöl’e alternatif olması için kurum olarak desteğe hazırız.”
Aynı yaklaşımı…
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe gösterdi.
Üstelik…
Konuya daha geniş perspektiften bakıyor ve uygulamacı kurum haline getirdiği Büyükşehir Belediyesi için de hedef proje olarak kabul ediyor.
Söylediği şu:
“Harmancık Belediyesi aldığı desteklerle güzel bir tesis yaptı. 30 kadar ev var ve hepsi dolu. Demek ki, dağ yöresinin geleceği turizm.”
Düşüncesi şu:
” Büyük bir potansiyel var. Körfez ülkeleri Bursa’yı cennet parçası görüyorlar. İstanbul’da 15 milyon nüfus kafa dinlemek için yer arıyor.”
Şöyle devam etti:
“Köprü bittiğinde İstanbul-Bursa 1 saat 10 dakikaya inecek. Avrupa Yakası’ndan Anadolu Yakası’na o sürede geçemezsiniz. Bunu fırsata dönüştürebiliriz.”
Şunu vurguladı:
“İstanbul’dan hafta sonları Ayvalık’a gidiyorlar. Karayolundan Bursa 1 saat 10 dakika. Kabataş’tan deniz otobüsümüze Büyükçekmece ekleniyor. Bursa içinden dağ yöresi 1 saat. Yani İstanbul’lu 2-2.5 saatte ulaşabilecek.”
Ardından…
“Onlar için bu mesafe hiç önemli değil” dedi ve ekledi:
“Keles Kocayayla’da belediyeye ait tesisleri Büyükşehir olarak alıyoruz. Güzel vakit geçirilebilecek bungalov evler yapılıyor.”
Sonra da…
Dağ yöresi ve turizm için Büyükşehir olarak yeni bir hedef koydu:
“Gököz’de turizm yatırımları yapılıyor. Gölü, doğal güzelliği var. 12 ay tatil yapılabilir, Uzungöl’e rakip olur. Tam anlamıyla yeryüzü cenneti.”
Doğal güzelliğin içinde zaman geçirip dinlenmenin farklılık olacağını ifade ettikten sonra görüşünü tekrarladı:
“Uludağ’ın her köşesinde çok güzel dünya cenneti yerler var. Buralara tesisler yapıp değerlendireceğiz. Çünkü, dağ yöresinin geleceği turizm ve patlama yapabilir.”