MHP Genel Sekreteri Büyükataman açıkladı: Bursa’da görevden alma ve fesih yok, güçlendirme olabilir

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN

İlginç bir süreç yaşanıyor MHP’de. Feshedilen il teşkilatı sayısı 16’ya ulaştı. Trabzon, Denizli, Kilis, Bilecik, Kırklareli, Ardahan, Bayburt, Elazığ, Samsun, Sivas, Tekirdağ, Tokat, Nevşehir, Uşak, Çorum, Gümüşhane teşkilatları feshedildikten sonra yerlerine görevlendirme yapıldı.
Bursa ise daha imza toplama aşamasından itibaren “her an görevden alınma” haberi bekliyor.
Açıkça söylemek gerekirse, MHP’de izlenen teşkilat stratejisi siyasette sık görülen bir yol değil. O nedenle, en yetkili ağız pozisyonundaki MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’a sorduk.
Fesih yoluyla görevden almaların nedenini açıklarken “İl başkanı sorumluluğu taşıyıp da partisini mahkeme koridorlarına taşıyan arkadaşlarla ilgili bir uygulama” diyerek söze başladı ve şunu söyledi:
“Kurultay isteğine imza atmak demokratik hak görülebilir. Fakat, Ankara Sulh Hukuk Mahkemesi’ne verilen dilekçeye imza koyanlar var.”
Şunu vurguladı:
“İl Başkanı olup da, başka hiç işi yokmuş gibi konuyu ve partiyi mahkemeye taşımaları doğru da değil, etik de değil, ahlaki de değil.”
Şunu ekledi:
“Önce taşıdıkları sorumluluğu bir kenara bırakmalıydılar. Mahkemede isimlerinin olmasını arzu ettiyseler, il başkanlığı görevini bırakarak bunu yapmalıydılar.”
Bakışı şu:
“Ne yazık ki, hem il başkanı olup, hem de mahkeme dilekçesinde adları olanlar var. Bu garabet bir durumdur.”
Ardından…
“Etik olmayan, ahlaki olmayan bu davranışın karşılığı olmalıydı” dedi ve ekledi:
“Hem il başkanı olacaksın, hem partini mahkemeye vereceksin. Böyle bir garabet olabilir mi? Sizce buna müsaade edilebilir mi? Yapılan budur ve karşılıksız kalması mümkün değildir.”
Bu noktada…
Bursa’da adeta Çin işkencesine dönen beklentiyi anımsatınca, “Bursa İl Başkanı üst kurul delegesi olmadığı için imzası yok” dedi ve şunu açıkladı:
“Bursa ile ilgili verilmiş bir karar yok. Fakat bütün teşkilatlar elden-gözden geçirilecek. Değiştirilmesi ya da takviye edilip güçlendirilmesi gerekenler olabilir.”
Sözlerini şöyle açtı:
“Bazılarında istifalar olmuştur. Bazıları boşalmalar nedeniyle yeniden yetkilendirilme, güçlendirme istiyorlar. Geçmişte de benzeri olmuştu.”