Nasa’ya bile eleman yetiştirecek… Mikro mekanik teknolojide Türkiye’nin ilk Saatçilik Okulu Karacabey’e açılıyor

SAATÇİLİK OKULU GÖRÜŞMESİİlk bakışta, Saatçılık Okulu denildiğinde pek fazla ilgi çekmiyor. Fakat mikro mekanik teknoloji öğrettiği için, saatçılıktan öteye bir fonksiyona sahip.
Hatta…
Avrupa ülkelerinde bu okuldan yetişenler, mikro mekanik teknoloji gerektiren uzay araştırmalarıyla ünlü Nasa dahil her alanda rahatlıkla iş bulabiliyorlar.
İşte…
İleri teknoloji sanayi için çok önem taşıyan Saatçılık ve Mikro Mekanik Teknolojileri Mesleki Eğitim ve Geliştirme Okulu’nun Bursa’da açılması için harekete geçildi.
Harekete geçen de…
Merkezi İstanbul’da bulunan ve kısa adı TÜSAD olan Tüm Saatçi İşadamları Derneği Başkanı Hayrettin Akpınar oldu.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın planladığı ve Batı OSB olarak bilinen Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nin Nilüfer-Karacabey sınırında kurulacak olması nedeniyle Akpınar da geçtiğimiz günlerde Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan’ı ziyaret etti.
Ziyarette…
Öncelikle, dünya devi saat firmalarının Batı OSB’de kuracakları tesislere eleman yetiştirmeyi, yanı sıra ileri teknoloji üreten sanayinin gereksinimlerini karşılamayı hedefleyen okulun yapımını TSAD üstlenirken arazisini Karacabey Belediyesi’nin sağlaması konuşuldu.
Karacabey Belediyesi-TÜSAD anlaşması sağlanan okul, mikro mekanik teknolojileri alanında Türkiye’de ilk ve tek olacak.