Tarım Bakanlığı’nda Bursa rüzgarı… Faruk Çelik A Takımı’nı kurdu, Ali Koyuncu kadroda

ALİ KOYUNCU
ALİ KOYUNCU

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak 7 yılı aşkın süre hizmet veren Faruk Çelik, 1 Kasım seçiminin ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı olduğunda yakın çalıştığı bazı kadroları da beraberinde götürdü.
Örneğin…
Yıllarca Özel Kalem Müdürü olarak yanında görev yapan Rıfat Kayaoğlu ile birlikte gitti. Fakat ilk aşamada Kayaoğlu’nun kadrosu ÇSGB’nda kaldı.
Yine…
ÇSGB’nda Basın Müşaviri olarak görev yapıp daha sonra Anadolu Ajansı Genel Müdür Yardımcısı olan Ömer Ekşi’yi de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nda Basın Müşaviri olarak yanına aldı.
Ayrıca…
Bursa’dan yetişen bir bürokrat olan İşkur Genel Müdürü Nusret Yazıcı’yı bu kez Müsteşar olarak yeni bakanlığa getirdi.
Şimdi de…
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu imzalarını taşıyan ve Resmi Gazete’de yayınlanan üçlü kararnameyle A Takımı’nı tamamladı.
Buna göre…
2007-2011 döneminde AK Parti Bursa Milletvekili olarak görev yapan, Süt Üreticileri Birliği Genel Başkanı olarak tarım kesiminde görev üstlenen, Çelik’in yeniden AK Parti Şanlıurfa adaylığının ilk gününden itibaren Urfa’ya gidip bir gün bile ayrılmayan Ali Koyuncu kararnameyle Müşavir atandı.
Ayrıca…
ÇSGB’de de Çelik’li birlikte çalışan ve Yıldırım eski Belediye Başkanı Özgen Keskin’in oğlu olan Asım Göker Keskin de dünkü kararnameyle Müşavir olarak Tarım Bakanlığı’na geldi.
Bu arada…
Yıllardır Faruk Çelik’in Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Rıfat Kayaoğlu’nun kadrosu da ÇSGB’ndan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na Müşavir olarak aktarıldı.