17. yılı toplantısında akıllara gelen soru: Mustafa Bozbey’in yolu Büyükşehir’e mi çıkıyor?

Farklı bir dönemsel vurguyla gazetecilerin karşısına çıkan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey sorulara cevap verirken hedefe sürekli Büyükşehir Belediyesi’ni koydu.
Özellikle de, Büyükşehir’in yanlışları vurgularıyla dikkat çekti.
Örneğin…
Timsah Arena olarak kabullenilen Büyükşehir Belediyesi Stadyumu’nun yerinin yanlış olduğunu, stadyumun Terminal yanındaki Anatolium arazisi yerine yapılmasını yıllar önce önerdiğini söyledi.
Kayapa’daki çöp toplama sahası kararına tepki gösterdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin kullandığı “marka kent Bursa” ifadesine itiraz etti.
En önemlisi…
Kentsel dönüşüm kapsamında verilen ve 0.50 emsal olarak adlandırılan vatandaşa rant için de eleştiriler getirirken “Biz burada birinin atadığı genel müdür değiliz, seçilmiş ve halkın desteğini almış belediye başkanıyız” diyen Bozbey şu noktalara vurgu yaptı:
“Kente 2-3 kat nüfus aldırmanın adı kentsel değişim olmaz. İlave okul, ilave yollar, ilave altyapı var mı? Hiçbiri yok. İlk etapta binalar yenilense bile bir süre sonra yaşanamayacağı için oturanlar kaçmak zorunda kalacaklar.”
Eleştirilerin tamamı Büyükşehir’e yönelince bir meslektaşımız “Büyükşehir’e aday mı olacaksınız?” diye sordu. Bozbey de şu cevabı verdi:
“17 yıldır görevdeyim. Nilüfer’in her yaptığı projeyi örnek alıyorlar. Önümüzde daha 3 yıl var. Bizim de Nilüferlilere verdiğimiz sözler var.”
Gerçi…
Açık açık söylemedi, ama Bozbey’in aklında Büyükşehir olduğu algısı oluştu.