Ankara’da sürpriz görev değişikliği… TCDD’deki bu atama hızlı tren bekleyen Bursa’yı ilgilendiriyor!

TCDD ÖMER YILDIZ VE İSA APAYDIN GÖREV DEVİR TESLİMİ
TCDD ÖMER YILDIZ VE İSA APAYDIN GÖREV DEVİR TESLİMİ

Aslında… Süleyman Karaman 7 Haziran genel seçimi öncesinde AK Parti’den milletvekili aday adayı olarak TCDD Genel Müdürlüğü’nden ayrılmaya karar verdiğinde, yerine en güçlü aday Genel Müdür Yardımcısı İsa Apaydın gösteriliyordu.
Fakat…
Apaydın da aday adayı olmayı tercih etti. O nedenle 5 Mart 2015 günü TCDD Genel Müdürü olarak Ömer Yıldız atandı.
Burada…
Bursa’yı ilgilendiren en önemli nokta şu: Karaman döneminde temeli atılan Bursa hızlı treni belirlenen bütçenin tünellerde bitmesi nedeniyle durdu. Karaman’ın yerine göreve gelen Yıldız ise kurumsal anlamda farklı bir sıkıntı yaşadı.
Çünkü…
6 kişilik TCDD Yönetim Kurulu’nda genel müdür dahil 2 kişi kalmıştı. O nedenle yeni karar alınamadı, ihaleler sonuçlandırılamadı, iş de yapılamadı.
Bununla birlikte…
Yıldız döneminde “Bursa’nın hızlı tren projesinin tümüyle hatalı olduğu” ortaya çıktı ve yeni proje hazırlanmasına başlandı.
İşte…
Bursa’nın çok önemsediği bir ulaşım yatırımıyla ilgili böylesine belirsizliğin olduğu bir süreçte 5 Mart 2015’te göreve gelen Ömer Yıldız, 15 Nisan 2015’te yerini İsa Apaydın’a bıraktı.
Şimdi…
Tüm gözler Apaydın’ın üstünde. Kurumun eski bir etkili yöneticisi olduğu için Bursa projesinden ve aşamalarından habersiz olması düşünülemez. O nedenle, TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’ın nasıl bir yol izleyeceği merak ediliyor.