Bir işçi kızın öyküsü… Mudanya’daki fabrikada tezgah başından Cumhurbaşkanı’nın yanına giden yol

TÜRK METAL KADIN KOLLARI BAŞKANI SELDA TEKMANKuşku yok ki… İş yaşamında kadınlar için en zor alanların başında metal sektörü geliyor. Tezgah başında çalışmak, metale şekil vermek kadınlar için hiç de kolay değil.
Fakat…
Çalışan kadınlar bunun da üstesinden geliyor. Hatta, metale şekil vermekle başlayıp iş yaşamına şekil veren pozisyona bile gelebiliyorlar. En üst devlet protokolu katılımıyla gerçekleşen organizasyonları üstleniyorlar.
İşte örneği:
Mudanyalı Selda Tekman çalışma yaşamına 1988’de o zamanki adıyla Siemens’te tezgah başında çalışarak başladı.
Önce İşyeri Temsilcisi oldu, sonra Baştemsilci seçildi. 2006’da Türk Metal Sendikası Bursa Şubesi yönetimine Mali Sekreter olarak girdi, ardından Eğitim Sekreteri oldu.
O süreçte…
Kısa adı ETUC olan Avrupa Sendikalar Federasyonu İcra Kurulu’na Türk-İş’in yedek üyesi seçildi. 1 Eylül 2015’te de Türk Metal Bursa Şubesi Kadın Kolları’nı kurup başkanlığını üstlendi.
Selda Tekman bugün 5 bin üyesiyle en büyük kadın sivil toplum yapısının lideri. Kadın işçiler için çok özel eğitim programları hazırlıyor.
Bunlardan biri dün gerçekleşti. 3 yılda 3 kıtadaki 13 ülkede çığlığın gücü sloganıyla kendi varlığını hissettiren seminerler veren Dubai asıllı Türk vatandaşı Dr. Ala Ercircevi kadın işçilere farklı bir seminer vermek için Bursa’ya geldi.
Bununla birlikte…
Dünya Çalışan Kadınlar Günü nedeniyle Türk Metal Sendikası’nın 8 Mart’ta Ankara’da düzenlediği etkinliğin organizasyonunu da Selda Tekman üstlendi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da katıldığı etkinliğin sonundaki anı fotoğraflarında organizasyon sorumlusu olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hemen sağında yer alan Tekman kadın işçilerin şimdiden en önemli temsilcisi oldu.