Kurultayı tartışan MHP’de ilginç görüntü: 550 yöneticiden Bahçeli’ye destek açıklayan yok

Gerçi… Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, delegelerin topladıkları imzaları geçerli kabul etti ve MHP’de kurultay yapılması kararı verdi, ama MHP Genel Merkezi bu kararı Yargıtay’a götürüp temyiz başvurusu yaptı.
O nedenle…
Kurultayla ilgili hukuki tartışmalar sürüyor. Değişim isteyenler temyizi beklemeye gerek olmadığını düşünürken, Genel Merkez ise hukuki sürecin tamamlanmadığını söyleyip kurultaya karşı çıkıyor.
Kuşku yok ki…
Bunlar teknik konular ve en genç önümüzdeki hafta başına kadar da bir sonuca ulaşır.
Ancak…
Kurultay tartışmaları içindeki MHP’de dikkat çeken başka bir şey var ki, siyaseten önemsemek gerektiğini düşünüyoruz.
Örneğin…
Bursa’da MHP’nin İl ve ilçe teşkilatlarında toplam 550’ye yakın yönetici var. Bu yöneticilerin hepsi Devlet Bahçeli’nin liderliğinde göreve geldiler.
Ne var ki…
Kurultay için harekete geçilmesinden sonra, özellikle de Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın ve son olarak da Ümit Özdağ’ın adaylık çalışmaları yaptığı süreçte Bursa’da Devlet Bahçeli’den yana destek açıklayan MHP yöneticisi duymadık.
Bu durum bize çok çarpıcı geldi.
Çünkü…
MHP Bursa teşkilatlarında görev yapanlar arasında açık açık Meral Akşener’i desteklediğini söyleyen çok fazla yönetici var. Akşener’in yarısına yakın sayıda Sinan Oğan destekçisi ile de konuşuyoruz. Koray Aydın’ın en zayıf olduğu il Bursa ama onun bile destekçisi var.
Bu noktada…
Ümit Özdağ için destek açıklayan olmaması kabul görebilir.
Ama…
MHP teşkilatlarında görev yapan 550’ye yakın yöneticinin olduğu Bursa gibi kentte henüz bir tek kişinin bile çıkıp Bahçeli için destek açıklamaması dikkat çekmeyecek gibi değil.
Galiba…
Değişimin ayak sesleri böyle bir şey oluyor.