Sanayi için heyecan veren hedef: Bursa savunma, uzay ve mikro mekanik teknoloji üssü neden olmasın

Türkiye’nin içinde bulunduğu durum milli savunma sanayisinin çok güçlü olması gerektiğini ortaya koyuyor. Aynı şekilde dünyanın gidişatı da genel anlamda savunma ekonomisi ile ilgili hesapların büyüyeceğini gösteriyor.
Dahası…
Savunma sanayi ile birlikte uzay teknolojisi adı altında yepyeni bir ufuk da açılıyor. Alışılmış emek-yoğun sanayiden teknolojiye geçişin ortaya çıkaracağı çok farklı bir potansiyel de var.
İşte…
Küresel ve yöresel konjonktürün gerektirdiği bu aciliyet durumu sanayide milli savunma yatırımlarının artması için tam anlamıyla start özelliği taşıyor.
Bu noktada…
Siyasi iradenin böyle bir konuya yaklaşımı da çok önemli. TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin’le konuşurken o bakışı şu sözlerle ortaya koydu:
“Bursa’da otomotiv var, raylı sistem üretimi başladı. Şimdi buna havacılık ekleniyor. Bütün bunlar, ülkemizin ihtiyaç duyduğu savunmada milli sanayinin temelini oluşturuyor.”
Özel bir vurgulama yaptı:
“Bursa’mıza kazandırılmakta olan Teknoloji Organize Sanayi Bölgesi’nde mikro mekanik teknoloji üretecek tesislerin de yer alacağını öğrendim. Bu çok önemli bir gelişme.”
Nedenini de söyledi:
“Hem teknoloji üretimi, hem savunma ve uzay sanayi için mikro mekanik teknoloji çok önemli. Bunun yatırım aşamasına gelmiş olması çok güzel.”
Şuna dikkat çekti:
“Bursa sahip olduğu teknolojiyle zaten savunma sanayi üssü bir kent. Şimdi bunlara yeni teknolojilerin eklenmesi Bursa’yı daha da şanslı hale getiriyor. Çünkü bu üçlüyü birbirinden ayırmak mümkün değil.”
Sonra da şu çağrıyı yaptı:
“Bursa’da sanayi vizyonunu değiştirecek ve uzay teknolojisiyle bütünleşecek savunma sanayi yatırımlarını TBMM Milli Savunma Komisyonu olarak desteklemeye hazırız.”
Ardından…
“Bursa’da zaten önemli oranda savunma sanayi yatırımı var. Büyükşehir Belediyemiz ile Ticaret ve Sanayi Odamız da destek veriyor” deyip ekledi:
“Şimdi yeni bir coşkuyla bunları arttırıp Bursa’yı savunma sanayi üssü yapmalıyız. Sanayimizin böyle bir kapasitesi var ve harekete geçirmeliyiz.”