Hızlı trenin yeni projesine yeni güzergah: Yenişehir’in kuzeyinden, havaalanının karşısında geçecek!

HIZLI TREN YENİŞEHİR-OSMANELİ HATTI GÜZERGAH
HIZLI TREN YENİŞEHİR-OSMANELİ HATTI GÜZERGAH

Projenin temelinin 23 Aralık 2012’de görkemli bir törenle atılmasına karşın Yenişehir’den ötesi için proje aşamasına gelemeyen TCDD nihayet bu sorunu aştı ve proje ihalesi yaptı.
540 günlük süresine karşın, yılsonuna kadar 240 günde bitirilmesi istenen proje hızlı tren bağlantısının Osmaneli’ne yapılmasını öngörüyor.
AK Parti Bursa Milletvekili ve TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili Hüseyin Şahin, kesinleşen güzergah üzerindeki yerleşim noktalarının tek tek haritada işaretlendiğini söyledi.
Buna göre…
Selçik köyünden sonra Ahı Dağı’nın arkasından, yani kuzeyinden dolaşacak olan hızlı tren Düzmeşe ve Orhaniye’den sonra  Dereyörük yakınlarından geçecek.
Eyerce’nin ardından Terziler ve Hayriye köylerinin yakınlarından devam edecek olan hızlı tren Köprühisar, Çelebi, Afşar köylerinden Yenişehir’e gelecek.
İşte…
Güzergahın bu bölümünde bazı kritik değişiklikler söz konusu.
Eski güzergahta demiryolu hattı Yenişehir’in güneyinden geçiyordu. Daha açık söylemek gerekirse, Yenişehir ile havaalanı arasından bir güzergah izliyordu.
Ne var ki…
Çizimi süren yeni projeye göre hızlı tren hattı Yenişehir’in kuzeyinden bir yarım ay çizerek geçecek.
Yenişehir Havaalanı karşısından ve karayoluna paralel devam ettikten sonra Çardak, Koyunhisar, Marmaracık, Seymen köylerini aşacak.
Buradan da Barakfakih’e inecek.