İnşaat Mühendisleri’nden Bursa için düşünen, dertlenen, üreten ve kente dokunan yaklaşım

İNŞAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI MEHMET ALBAYRAK VE YÖNETİMİŞu bir gerçek ki… İnşaat Mühendisleri Odası yıllardır Bursa’da hep gündem belirleyen oldu. Çünkü, kenti ilgilendiren ve kamuoyunun ilgisini çeken tüm konular İnşaat Mühendisleri’nin görev ve sorumluluk alanında.
İlginç olan şu:
Yerel muhalefetin etkinliğini yitirdiği bir süreçte, İnşaat Mühendisleri teknik ve bilgi donanımlarıyla kente yol gösteren bir pozisyon ürettiler. Siyasetin dışında tarafsız bir kurum oldukları için de toplumdan karşılık olarak güven buldular.
Açıkça söylemek gerekirse…
Büyük bölümü Necati Şahin döneminde olmak üzere, Bursa’yı ilgilendiren ve geleceğe yaşanabilir bir kent bırakabilme kaygısı içeren pek çok konuda İnşaat Mühendisleri’nin görüş ve önerilerini önemseyip gündeme taşıdık.
Şimdi…
Kongredeki sonucun tüzük kurallarıyla değişmesinden sonra İMO’da Mehmet Albayrak dönemi var. Yönetiminden Mustafa Er, Ayşe Asena Dışbudak, Hatice Müjgan Elmas, Ali Kamil Goral’la birlikte medya turu kapsamında ziyarete geldiklerinde Bursa üzerine sohbet ettik.
Gördük ki…
Bursa için düşünen, dertlenen, üreten ve kente dokunan çalışma anlayışı aynen devam ediyor.
Kent gündemindeki toplumu ilgilendiren tüm kritik konular hakkında düşünceleri ve önerileri var. Daha da olacağını anladık.
Bunu da Bursa için çok olumlu bulduk.