MHP Çağrı Heyeti’nin Bursalı üyesi Bilgiç, Yargutay’ı bekleme kararını yorumladı: Geç olsun, güç olmasın

MEHMET BİLGİÇ
MEHMET BİLGİÇ

Gerçi… Siyasi literatürde bildiğimiz kayyım uygulaması var MHP’de. Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi, toplanan 543 imzayı inceledikten sonra MHP’de olağanüstü kurultay yapılması kararını alırken 3 kişilik çağrı heyeti atadı.
Aslında…
Bildiğimiz ve alışkın olduğumuz kayyım uygulaması, ama MHP’de modernize olup çağrı heyeti adını aldı.
İşte…
Mahkemenin görevlendirmesinden sonra toplanın kurultayın 15 Mayıs’ta yapılması kararı alan çağrı heyeti içinde Bursa’dan Mehmet Bilgiç var.
Ne var ki…
Çağrı heyetinin 15 Mayıs için delegelere davetiye göndermesiyle hızlanan süreç, Tosya ve Gemerek mahkemelerinin koydukları tedbir kararıyla kesildi.
O süreçte…
MHP Genel Merkezi’nin temyiz başvurusu yaptığı Yargıtay’dan da karar çıkmadığı gibi Yargıtay biraz da özel bir yöntem seçerek kararın bu ay içinde verileceğini duyurdu.
Böylece gözler çağrı heyeti ve adaylara çevrildi.
Bazı adaylar son süreçte “15 Mayıs’ta kurultay için salona gideceklerini” söylemeyi sürdürürken, Ankara İcra Mahkemesi’nden Ankara Valiliği’ne giden “kurultayın olmaması için önlem alınması” yazısı da gerginliği arttırdı.
Dün sabah konuştuğumuzda hem değişim isteyenlerde, hem de Genel Merkez yanında yer alanlarda gerginlikten doğan kaygı olduğunu gördük.
İki taraf da MHP’lilerin salon yolunda karşı karşıya gelmesi ile oluşabilecek görüntülerin endişesini taşıyorlardı.
Bu kaygı…
Hem Meral Akşener, Sinan Oğan, Koray Aydın, Ümit Özdağ’ın yaptıkları ve 4 saat süren toplantıya, hem de çağrı heyeti toplantısına yansıdı.
Sonuçta…
Yükselen gerginliğin daha da büyümemesi, hukuki sürecin zedelenmemesi için Yargıtay kararının beklenmesi kararı alındı.
Böylece…
MHP’de yeni bir süreç ve yeni spekülasyonlar başladı. O süreci ve kararı çağrı heyeti içinde Bursa’dan yer alan Mehmet Bilgiç’le konuştuk.
Öncelikle…
“Gergin ortamı yatıştırmak gerekiyordu” dedi ve ekledi:
“1-2 hafta daha beklemek çok fazla şey kaybettirmez.”
Sonra da…
4 saatlik toplantıda alınan kararı değerlendirdi:
“Bazen, haklı olduğun bin konu vardır, ama öyle bir yanlış adım atarsın ki o haklı olduğun bin konu kaybolup gider. Burada çok dikkatli davranmak zorundaydık ve öyle yaptık. Geç olsun, ama hiç güç olmasın.”
Görüşmemizde…
Kurulda ya da adaylar arasında ayrı görüş olup olmadığını sorduk. “Hayır, kesinlikle ayrı görüş yoktu. Karar oybirliğiyle alındı” cevabı verdi.