MHP’de tepki istifaları: Genel Başkan’a destek istifalarının ardından sıra değişimcilerde!

MHP YÜKSEL YILMAZ DEĞİŞİM İSTİFALARIDikkat çekmeyecek gibi değil… Özellikle Meral Akşener’in Bursa’ya gelmesinden sonra MHP’deki iki ilçeden tepki istifaları gelmişti.
Önce Yıldırım’ın, sonra Osmangazi’nin yönetimlerinden istifa edenler “Genel Başkan’ı destekledikleri için istifa ettiklerini” açıkladılar.
Doğrusu…
Bir partide yönetimde bulunanlar o partinin genel başkanı ya da il/ilçe başkanıyla yola devam edemeyeceğini anladığında istifa ederler ama burada genel başkana destek amacıyla istifa edilmesi, belki de siyasette ilk kez oluyordu.
O süreç geride kaldı.
Değişimcilerin arzu ettikleri kurultay geçen pazar yapılamadı. Bu ay içinde kararını vereceğini açıklayan Yargıtay’ın dosyayı dün sürpriz bir şekilde Anayasa Mahkemesi’ne devretmesinden sonra, kurultay yapılmasının artık daha da zor olduğu görülüyor.
İşte…
Böyle bir süreçte istifa sırası şimdi değişim yanlılarına geldi.
Aslında…
İl, Osmangazi, Yıldırım, Nilüfer başkanları ve yönetimlerinin feshedilip yeniden yönetim oluşturulması aşamasında Gürsu ve İznik ilçe başkanları istifalarını açıklamışlardı.
Onlara…
İnegöl, Yenişehir, Mudanya, Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan ve Kestel ilçe başkanlarıyla yönetimleri eklendi.
Bu tablo…
MHP’nin kurultayın sancılarını teşkilatta yaşadığını ve ağır bir travma geçirdiğini gösteriyor.
Üstelik…
Travmanın sona erdiğini gösteren bir işaret de yok. Görünen o ki, kurultay tehdidi tam olarak gündemden kalktığı anda bu kez Genel Merkez’den yeni bir hamle gelebileceğinin sinyalleri var.
O sert hamlenin, kalanlar için de disiplin süreci başlatılması olduğunu söylemeye bilmiyoruz gerek var mı?
Nitekim…
“Seçilmiş Son İl Başkanı” olarak dün medya karşısına çıkan Yüksel Yılmaz da açıklamasında sık sık “fesih kararının hukuksuz olduğunu” vurguladı.