Sokak hayvanları için güzel barınaklar yapıyoruz ama işlevsel çalıştıramıyor, dost da olamıyoruz!

HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI SAADET YAZICI
HAYVANLARI KORUMA DERNEĞİ BAŞKANI SAADET YAZICI

Kimimiz çok seviyor, ama sevdiğini belli edemiyor. Kimimiz sevmek istese de cesaret edemiyor. Kimimiz de sorumluluk duygusuyla sokaklardaki masum dostlar için adeta çırpınıyor.
Yine de…
Her yönden insanların ilgisine muhtaç olan sokak hayvanlarına karşı toplumsal sorumluluk anlamında gereğini yapamıyoruz.
Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Bursa Şubesi Başkanı Saadet Yazıcı ile sohbetimiz işte bu yönde gelişti. Dikkat çekmek istediği önemli noktalar var.
“Bursa kalite şehri, ulu şehir, ama hayvanları koruma konusunda verilen sözler ne yazık ki tutulamıyor” dedi ve şunu söyledi:
“Tamam, 5 yıldızlı otel değiller ama hayvanlar için çok güzel barınaklar yapıldı. Fakat bu barınakların bazı sorunları bir türlü giderilemedi.”
Bu noktada…
Barınaklarda küçük hayvanlar için veteriner olmamasına üzülüyor. Buralarda hayvanların kısırlaştırılır gibi yapıldığını, ama gerçek uygulama olmadığını düşünüyor.
Vaat edilen 6 rehabilitasyon merkezinin kurulamamasına da anlam veremiyor. O nedenle “sağlam gelen hayvanların hasta çıktığı” algısı oluştuğuna dikkat çekiyor.
Ardından
Barınaklarda çalışanların mutlaka eğitilmeleri çağrısı yaptı ve beklentisini dile getirdi:
“Yapılan merkezler güzel oldu, ama daha işlevsel kullanılmalı.”