3 partiden 3 milletvekili olan dağ yöresinde şaşırtıcı anket: Parti bir yana, kişisel sevgi ve umut bir yana!

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE VE CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AYDIN
BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI RECEP ALTEPE VE CHP BURSA MİLLETVEKİLİ ERKAN AYDIN

Anımsıyoruz da… 2002 genel seçiminde, Bursa’nın 16 milletvekilinden 12’sini Adalet ve Kalkınma Partisi çıkarmıştı. Son sırada, yani 12. sıradaysa dağ yöresi temsilcisi olarak Faruk Anbarcıoğlu vardı.
Eski bir öğretmen olarak Faruk Hoca 5 yıl boyunca yüksek performans gösterdi. 4 dağ ilçesinde adım atmadık yer bırakmadığı gibi, gelir getirici projelere öncülük etti, sorunların talipçisi oldu.
Bugün dağ yöresinde her yerde izi var.
Sonra…
2007 ve 2011 genel seçimlerinde hiçbir parti dağdan milletvekili düşünmedi. Dağlılar da buna hep sitem ettiler.
Ta ki geçen yıla kadar…
7 Haziran 2015 genel seçimi için CHP’nin önseçiminden Erkan Aydın dördüncü sırada çıktı ve seçilebilir sırada aday olmayı garantiledi. Buna MHP’nin ikinci sıra adayı gösterdiği Kadir Koçdemir eklendi, ama AK Parti yine pas geçti.
Fakat..
1 Kasım’da seçim yenilenince bu kez AK Parti de listesinde dağdan Osman Mesten’e yer verdi.
Böylece…
2 dönem vekilsiz kalan dağ yöresi, 1 Kasım’da 3 partiden 3 milletvekili birden çıkardı. Açıkça söylemek gerekirse, beklentilerin ötesinde sonuç ortaya çıktı.
Şimdi herkes mutlu.
İşte…
Biraz da bu mutluluğun sınırlarını ölçmek amacıyla dağ yöresinde kamuoyu araştırması yapıldı. Tanım Araştırma tarafından yapılan çalışmayı Proje Koordinatörü Mutlu Çınar yürüttü.
Araştırmada…
AK Parti’den Osman Mesten’in, CHP’den Erkan Aydın’ın ve MHP’den Kadir Koçdemir’in 1 Kasım’dan bu yana olan performansları sorgulandı.
Ancak…
Araştırmaya 3 milletvekili yanında bir de Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin dağ yöresindeki çalışmaları eklendi.
Ortaya da çok sürpriz bir sonuç çıktı.
Çünkü…
Dağ yöresi insanı, milletvekillerinin çalışmalarını pas geçip kendisine hizmet etme konusunda yüzde 34.02 oranında Altepe’yi başarı buldu.
İkinci sırayı ise yüzde 31.67 ile CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın aldı.
Burada çarpıcı olan şu:
CHP 1 Kasım seçiminde Büyükorhan’dan yüzde 11.3 oy, Harmancık’tan yüzde 18.5 oy, Keles’ten yüzde 15.1 oy, Orhaneli’nden de yüzde 17.5 oy aldı. 4 dağ ilçesinin ortalaması yüzde 15.6 oldu.
Buna karşın…
Aydın’ın yüzde 31.67 başarılı bulunması, partisinin oy oranından yüzde 16 önde olduğu anlamına geliyor.