4 gün kala MHP tabanının kararı: Bursa’nın seçilmiş 47 delegesinden 41+3’ü pazar günü Ankara’da

Çağrıyı… Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin Yargıtay 18. Hukuk Dairesi tarafından onaylanan kararıyla görevlendirilen Çağrı Heyeti yaptı.
Buna göre…
MHP’nin olağanüstü tüzük kurultayı 19 Haziran 2016 Pazar günü Ankara’daki Anadolu Oteli’nde toplanacak. Kurultayda öncelikle tüzük değişikliği yapılacak ve olağanüstü kurultaylarda seçim yapılamayacağı maddesi değiştirilecek.
Sonra da seçimli kurultay için ikinci aşamaya geçilecek.
Ne var ki…
10 Temmuz’da seçimli kurultay kararı alan MHP Genel Merkezi, pazar günü Çağrı Heyeti’nin davetiyle yapılacak kurultayı korsan ilan etti ve katılmama kararı aldı.
Delegelere de katılmamaları çağrısı yapılırken ısrarcı olanlar için disiplin mekanizması anımsatıldı.
Bu noktada…
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman cumartesi günü bu sütunlarda yayınladığımız söyleşide, “Kurultayı Genel Başkan, yoksa Teşkilat Başkanı, yoksa Genel Başkan’ın görevlendireceği Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden biri açar. Biz olmayacağımıza göre o kurultay nasıl açılacak?” dedi ve ekledi:
“Çağrı Heyeti’nin görevi salonu tutup çağrıyı yapmakla sınırlı, görevleri kapıda biter.”
Kulislerde…
Hafta sonu, illerdeki MHP üst kurul delegelerine Ankara’dan telefonlar geldiği ve “toplantıya katılmamalarının” istendiği konuşuluyor.
Buna karşın…
Pazar günü mahkeme kararı gereği Çağrı Heyeti davetiyle Ankara’da toplanıp kurultayı yapmak üzere hazırlıklarını sürdürenler ise kongrenin açılışı konusunda farklı düşünüyorlar.
Onlar da…
“Çağrı Heyeti kongreye daveti yaptıktan sonra toplantıyı açar. Divan Heyeti oluştuktan sonra da Çağrı Heyeti’nin görevi biter” diyorlar.
Dahası…
Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kararında da bunun bu şekilde açık açık anlatıldığını söyleyip “Kongrenin başlayabilmesi için sorun yok” diyorlar.
İşte…
Böyle bir süreçte üst kurul delegelerinin kararı önemli hale geldi. Pazar günü Ankara’ya gidecekler mi, yoksa Genel Merkez’i mi dinleyecekler?
MHP’nin Bursa’da seçilmiş 47 delegesi var. Bu rakam, 4 doğal delege ile 51’e ulaşıyor. Doğal delegelerden 2’si milletvekili. Merkez Yönetim Kurulu’nda 1, Merkez Disiplin Kurulu’nda da 1 doğal delege var.
Kulağımıza gelenlere göre, 47 seçilmiş delegeden 41’i pazar günü Ankara’ya gideceğini teyid etti. 3 delege ise son gelişmeleri izliyor.
Yani…
Pazar günü Ankara’da Bursa’dan 41 ile 44 arasında bir delege katılımı olacak. 47’de 41 de olsa iyi bir katılım olduğunu söylemek gerek.
Bu da tabanın kararlılığını gösteriyor.