Bahçeli’nin istediği oldu… MHP’de kurultay yok, kongreler ekim ayında başlıyor

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN

Merak ettiğimiz noktayı bu sütunlarda paylaştık… 19 Haziran’da mahkeme kararıyla toplanan kurultayda 10 Temmuz’da seçimli kurultay kararı alındı. Çoğunluk sağlanamazsa da 17 Temmuz için karar alındı.
MHP Genel Merkezi de 10 Temmuz’da seçimli kurultay kararını aldı, hatta çoğunluk sağlanamazsa 11 Temmuz’da kurultay yapmak üzere başvurdu.
Seçim Kurulu’nun hangi çağrıyı kabul edeceğini merak ederken bambaşka bir haber patladı.
Habere göre…
19 Haziran kurultayında, “kongrenin yapıldığı adresten, üçte iki çoğunluğun sağlanamamasına, kongreyi Genel Başkan’ın açmamasından günde yasa dışı madde eklenmesine” kadar bir dizi itirazı değerlendiren Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi başvuruyu yerinde buldu ve telafisi mümkün olmayan sonuçlar oluşmaması için 10 Temmuz kurultayıyla ilgili tedbir kararı verdi.
Bunun üzerine…
Çankaya İlçe Seçim Kurulu da, “Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi karar verene kadar kurultayın yapılamayacağına” karar verdi.
Bu karara…
19 Haziran’da kurultay yapıp tüzüğü değiştirenlerin Yüksek Seçim Kurulu’na yaptıkları itiraz da reddedilirken, tüzük değişikliği geçersiz kabul edildi.
Böylece…
Kulisleri dalgalandıran 10 Temmuz’da kurultay hazırlıkları MHP’nin gündeminden çıktı.
Bu durumu…
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman yorumlarken, “Aynen söylediğim ve köşenizde yer verdiğiniz gibi oldu” diyerek söze başladı ve şunu söyledi:
“Başından beri hep olmazı zorlayan, farklı hesaba yönelik gayreti gözlemliyoruz. Burada iyi niyet yok. Eğer gerçekten amaçları önce tüzük değişikliği sonra seçimli kurultay olsa hukuka uygun hareket edilir, Genel Başkan’ın iyi niyeti göz ardı edilmezdi.”
Şunu vurguladı:
“Sayın Genel Başkanımız başından beri büyük bir titizlik içinde, siyasete örnek olacak olgunluk ve sabırla süreci götürmeye gayret etti.”
Son durumu şöyle açıkladı:
“Gelinen noktada görülen ve anlaşılan o ki, Ankara 3. Asliye Hukuk Mahkemesi’nin kararı belli olmadan bu sürecin devam etmesi mümkün değil.”
Yani tarih işaret etti:
“Bizim olağan kongre takvimi için aldığımız karar yürürlükte. 2016 Ekim ayından itibaren ilçe kongrelerimiz başlayacak.”