İşte Genel Merkez’in şifresi… MHP neden 10 Temmuz’da ısrarlı?

Kamuoyu MHP’deki kurultay tartışmalarını ilgiyle izliyor. Çünkü, iki kurultay söz konusu ve böyle bir tablo hiçbir partide yaşanmadı.
Biri…
Çağrı Heyeti’nin 19 Haziran’da tüzük kurultayı çağrısı. O kurultaya 1 hafta kaldı. Diğeri MHP Genel Merkezi’nin 10 Temmuz’da seçimli kurultay kararı.
Bunun yanında..
Eğer 19 Haziran kurultayı toplanır da tüzük değiştirilirse, 9 Temmuz’da değişimcilerin seçimli kurultayı söz konusu.
Böyle bir ortamda…
MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman neden 10 Temmuz tarihinde ısrarlı olduklarını açıklarken şuna dikkat çekti.
“Ankara 12. Sulh Hukuk Mahkemesi kurultay kararı verdiğinde Sayın Genel Başkanımız ‘Ben bu kararı beğenmiyorum, ama saygılıyız, Yargıtay’ın kararını yerine getireceğiz’ dedi.”
Şöyle devam etti:
“Yargıtay kararını ayın 24’ünde açıkladı, ama bize 30’unda tebliğ edildi. Açıklamanın ertesi günü, yani 25 Mayıs’ta Sayın Genel Başkanımız tüzüğün 63. maddesinin verdiği yetkiyi kullanıp seçimli kurultayı ilan etti.”
Şunu ekledi:
“Ayın 29’undaki Merkez Yönetim Kurulu toplantısında görüştük, 30 Mayıs’ta da kararını aldık.”
Üstünde durduğu şu:
“Henüz Çağrı Heyeti olağanüstü kurultay tarihi ortaya koymadan önce Genel Başkanımız 26 Haziran ya da 10 Temmuz’u telaffuz etti. Ramazan olduğu için 26 Haziran’dan vazgeçtik.”
Düşüncesi şu:
“Arzu edilen olağanüstü kurultay ve tüzüğün değişmesiyse, 10 Temmuz açıklandı. İnatla ve ısrarla başka tarihte kurultay yapma gayretleri bize göre iyi niyetli bir durum değil.”