Mudanya Kavşağı’nda söz savunmanın: Trafikte sıkışan kızıyor, ama Büyükşehir de çalışma ve önlemleri açıkladı!

MUDANYA KAVŞAĞI KAPATILDIKTAN 1 GÜN VE 3 GÜN SONRA
MUDANYA KAVŞAĞI KAPATILDIKTAN 1 GÜN VE 3 GÜN SONRA

Mudanya Kavşağı’nın yıkılmasıyla birlikte bölgedeki trafik sıkışıklığı kentin gündemi haline geldi. Trafikte sıkışanlar kızıp tepki gösteriyor ki sıkıntıyı yaşayan herkesin tepki göstermeye de hakkı olduğunu kabul etmek gerek.
Kızanlar arasında…
“Hiçbir önlem almadan kavşağın kapatılıp yıkıldığını” söyleyen de, “yeni kavşağın hiçbir çözüm getirmeyeceği” görüşünde olan da var. Siyasiler de aynı yönde eleştiri getiriyorlar.
Peki…
Büyükşehir Belediyesi adına Mudanya Kavşağı planlamasını ve uygulamasını yapan, çalışmayı da yöneten teknik ekip eleştirilere ne diyor.
Bugün söz savunmanın. İşte söyledikleri:
Bir…
“Mudanya Kavşağı yapım çalışmalarına başlamadan önce 24 saat yerden ve havadan video kaydıyla inceledik. Gece gündüz çalıştık.”
İki…
“Vatandaşın en az etkilenmesi için maliyeti düşünmeden Bursaray hat üstü köprüler de dahil olmak üzere servis yolları yaptık.”
Üç…
“BUSKİ girişinin ana yol trafiğini etkilememesi için Avrupa Konseyi Caddesi Mutlular Mahallesi’ndeki kavşak kolunu büyük bir dönel kavşak yaparak yoğunluğu çevre kavşaklara dağıtmaya çalıştık.”
Dört…
“Mudanya Kavşağı’nda öncelik, Ankara-Bursa-İzmir güzergahında trafik akışını kesintisiz sağlamak. Bunu göz önüne alarak düzenlemeleri yaptık.”
Beş…
“Mudanya yönünden gelenlerin alternatifleri olduğundan sürücüleri önce otoyol ve Nilüfer Köy güzergahlarından İstanbul Yolu’na yönlendirdik.”
Beş…
“Yine Mudanya yönünden gelenleri Ata Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı güzergahlarından İzmir Yolu’na yönlendirdik ki bu yol akıcı.”
Altı…
“Ayrıca Emek, Hamitler, Esentepe kavşaklarından Yunuseli ve Hürriyet güzergahlarına yönlendirme yaptık.”
Yedi…
“15 gün öncesinden Başüstü Elektronik Değişken Mesaj Panolarımız ve basın yoluyla bilgilendirmeler yaptık. Bademli, Emek, Ata Bulvarı ve Esentepe kavşaklarına levhalar astık.”
Sekiz…
“Her şeye rağmen ilk gün sıkışıklığını önleyemedik, fakat sonraki günler trafik bu güzergahlara dağılmaya başladığı için sabah saatlerinde geçişler biraz rahatladı.”
Dokuz…
“Buna karşın, akşam saatlerinde biraz da iftar nedeniyle yoğunluk devam ediyor. Yine de sıkışan noktaları takip ediyoruz. “
On…
“Orhaneli Kavşağı U dönüşü, Esentepe Kavşağı, Mihraplı-Beşevler güzergahı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Hürriyet ve Yunuseli güzergahlarında trafik polislerinin üstün gayretleriyle akışkan trafik için çaba sarf ediyoruz.”
Onbir…
“Emniyet Müdür Yardımcısı Önder Dülger ve Trafik Denetleme Şube Müdürü Şükrü Solak’a teşekkür ediyoruz.”
Oniki…
“Bayram sonrası trafik yoğunluğunda düşüş bekliyoruz. 60 gün içinde çalışmaları tamamlayıp eylül başı kavşağı trafiğe açmayı planlıyoruz.”