Mudanya Yolu’na beklenen müdahale… Geçit’te sinyalizasyon kaldırılıyor, yayalar için üstgeçit yapılıyor

GEÇİT KAVŞAĞI
GEÇİT KAVŞAĞI

Açıkça söylemek gerekirse… Geçit Kavşağı’nın dönüşlere kapatılmasından sonra Bursa-Mudanya yolunda akışkanlık sağlandı.
Fakat…
Balat ve Özdilek arkasındaki yeni yerleşim bölgelerine ulaşım kesildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi ilk adımı attı ve Balat’a ulaşımı sağlamak için otoyoldan giriş projesini Karayolları’na kabul ettirdi.
Ne var ki…
Yaya geçiş güzergahı olması nedeniyle Geçit Kavşağı’ndaki sinyalizasyon çalışmaya devam ettiği için, eskisi kadar uzun sürmese da araçlar bekliyorlar.
Üstelik…
Mudanya yönündeki kavşak girişinde  kırmızı ışık ihlaline duyarlı Mobese kamerası var. O nedenle, kavşak dönüşe kapalı olmasına karşın girişi ve çıkışında sinyalizasyon çalışıyor. Bu da karışıklığa yol açıyor.
Örneğin…
İlk ışıkta beklemeyi gereksiz görenler ikinci sinyalizasyona kadar devam edince Mobese’ye yakalanıyorlar ve adreslerine kırmızı ışık cezaları geliyor.
Gerçi…
Bu kavşakla ilgili birden fazla alternatif projeyi Büyükşehir hazırladı, ama kavşağın kesin durumu belli olmadığı için bunları gündeme getirmedi.
Şimdi…
Balat bağlantı yoluna Karayolları onay verince Geçit’te de kesin çözüm için Büyükşehir harekete geçti. İlk adım da yaya geçişleri nedeniyle trafiğin kesilmesini önlemek için atılıyor.
Bu amaçla…
Kısa adı UKOME olan Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi toplantısında Geçit Kavşağı’na yaya üstgeçidi yapılması kararı alındı.
Kararla  birlikte…
Üstgeçidin yaz döneminde bitirilmesi için de hemen harekete geçildi.