Başkan ekibini topladı ve seferberlik ilan etti… Merkezde sıkışan trafiğe 2 yeni yolla çözüm

RECEP ALTEPE 2 YENİ YOL SEFERBERLİĞİAnımsıyoruz da… Acemler bölgesinde sıkışan trafik nedeniyle, Sadak Gençosman’la bir sohbetimizde gelişen Acemler Köprülü Kavşağı önerisini daha 1995 yılında gündeme getirdiğimizde “gereksiz” bulanlar vardı ve “Hiçbir yararı olmaz” diyorlardı.
Eğer…
Rahmetli Hikmet Şahin mahkeme kararı çıkana kadarki kısa sürede Acemler Köprülü Kavşağı’nı tamamlayıp açmasaydı, bugün o noktada trafik hala sinyalizasyonla düzenlenecekti.
Merinos yönünden gelen araçların Çekirge’ye dönebilmeleri, Çekirge’den gelebilenlerin Mudanya ya da İzmir yollarına gidebilmeleri için ışıkla kesilen kavşak bugün kent trafiğini ne hale getirirdi insan düşünmek bile istemiyor.
Böyle bir ortamda…
Kent içi trafiğin en yoğun olduğu bölgede başlayan Mudanya Kavşağı inşaatı kuşkusuz artan şerit sayıları ve dönüş kolaylıklarıyla nefes aldıracak.
Ancak…
Şu da bir gerçek ki, trafik yükü Acemler ve Mudanya Kavşakları’nda kaldığı sürece yine de tam çözüm olmayacak.
Onun için…
Bu iki kavşağın yükünü alternatif yollar ve bağlantılarla hafifletmek gerekiyor.
Örneğin…
13 Haziran günü bu sütunlarda “Acemler’i devreden çıkaracak yolu bitirmek gerek!” başlıklı yazıyla anımsattğımız OSB Kavşağı’Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı’na bağlayacak yol bu alternatiflerin en önemlisi.
İşte…
Kent içi trafiğin şu günlerde en sıkışık olduğu ve sürücüleri bezdiren bu noktasını önemli ölçüde rahatlatacak olan bu yola Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe el koydu.
Geçtiğimiz hafta teknik ekibiyle birlikte trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmaya yönelik yol değerlendirmesi yapan Başkan Altepe, öncelikle bu yolun tamamlanmasını isterken, “Büyük bölümü bitti ve açık.
Kamulaştırmalar nedeniyle tamamlanamayan o kısa bölümdeki sorunları da çözün ve yolu tamamlayın”
direktifi verdi.
Bununla birlikte…
Altepe planlaması tamamlanan yeni bir yolun da çalışmalarının hemen başlatılmasını istedi.
Bu yol…
İstanbul Caddesi’nde AS Merkez’in hemen yanından giriyor ve Yeniceabat’tan devam edip Mutlular Mahallesi’nde hem mevcut Batı Yakın Çevre Yolu, hem de Yunuseli’nden gelen Recep Tayyip Erdoğan Bulvarı ile birleşiyor.
Yolun İstanbul Caddesi’nde kesişme noktasına ilk Panayır Mahallesi’nden gelen yolla, ikinci aşamadaysa yapımı Beşyol Kavşağı’nda yapımı devam eden Çelebi Mehmet ve Murat Hüdavendigar bulvarlarıyla köprülü kavşak bağlantısı kurulacak.