Efsane kaleci Turgay Şeren’li bir anı: 1978’de otogar yandığında, enkazda kalan aracını seyrederken karşılaşmıştık!

TURGAY ŞEREN
TURGAY ŞEREN

1978 yılı ağustos ayıydı… Bugün Kent Meydanı alışveriş merkezinin olduğu yerdeki Şehirlerarası Otobüs Terminali yanmıştı. Yangın, peronların yan tarafında bulunan ve o dönem Türkiye’nin birkaç katlı otoparkından biri olan binanın altındaki tütün deposundan çıkmıştı.
Yangın yerinde sabahladıktan sonra gün ağardığında terminalin İstanbul Caddesi’ne bakan giriş tarafındaki korkuluklara yaslanıp katlı otoparkı seyreden biriyle karşılaştık.
O kişi Turgay Şeren’di.
Çocukluğumuzun efsane kalecisinin orada bulunma öyküsü de ilginçti. İzmir’e gitmek için İstanbul’dan yola çakmış, fakat Bursa’ya geldiğinde aracıyla gitmekten vazgeçmişti.
Bunun üzerine…
Terminalin içindeki katlı otoparka aracını park etmiş ve otobüse binip İzmir’e gitmişti. Birkaç gün sonra Bursa’ya döndüğünde katlı otoparkla birlikte terminalin bir bölümünün yandığını görmüştü.
Üstelik…
Bursa’ya dönüşü yangının ertesi günü sabahına rastlamıştı. Hüzünlü bir şekilde yanan binayı seyrediyordu. Otomobilini karşıdan görüyordu, fakat bina çöktüğü için ulaşabilmesi de, aracı çıkarabilmesi de mümkün değildi.
Hemen fotoğrafını çekip haber yaptık. Doğru Hakimiyet gazetesinin arşivinde olan o fotoğraflar duruyor mu, yoksa başka bir yerde mi bilemiyoruz, ama Turgay Şeren’in vefat ettiğini duyunca aklımıza bu anısı geldi.
Allah rahmet eylesin.