Açığa alınanlar için CHP Mağduriyet Masası kurdu, paralel yapıyla ilişkili görülmeyen başvurular Vali’ye götürülüyor

15 Temmuz Türkiye için her alanda milat oldu. Öncelikle halkın demokrasiye sahip çıkması anlamında dünyada görülmemiş bir sokak direnişi sergilendi.
Ardından…
Devlete önce sızan, sonra da tam anlamıyla yerleşen ve hatta ele geçirme noktasına gelen paralel yapıyı temizleme fırsatı doğdu.
Açıkça söylemek gerekirse…
15 Temmuz tüm olumsuzlukları yanında, cumhuriyetin geleceği ve devletin selameti açısından da tam bir temizlik fırsatı ortaya çıkardı.
Nitekim…
Olağanüstü Hal Kararnamesi kapsamında tüm kurumlarda büyük bir temizlik ya da başka bir ifadeyse söylemek gerekirse devleti arındırma operasyonu yapılıyor.
Resmi kurumlarda bazı çalışanların işine son veriliyor, kimileri açığa alınıyor, kimileri için başka seçenekler gündeme geliyor. Hatta bu uygulama özel sektöre de yansımış durumda.
Ne var ki…
Çok hızlı tespitlere dayalı yapılan işlemlerle ilgili kaygılar da ortaya çıkıyor.
O nedenle…
Hızlı tespitlerle acele değerlendirmeler sonucu hatalı kararlar alınabileceği kaygısını dillendirenlere de kulak vermekte yarar var.
Nitekim…
CHP İl Başkanlığı da hemen harekete geçerek Mağduriyet Masası oluşturdu. Buraya açığa alınan, sözleşmesi feshedilen ya da işten çıkarılan memurlar başvurabiliyorlar.
Merak edip sorduk…
Son iki hafta içinde, açığa alınan memurlardan CHP Mağduriyet Masası’na yapılan başvuru sayısı 200’ü geçmiş. Kurum olarak da Milli Eğitim, üniversite ve Maliye kadroları çoğunluğu oluşturuyor.
Üstelik…
Başvuranlar arasında kendini MHP’li olarak tanımlayan öğretmenler de var.
Söylenene göre…
Başvuran herkesi dinleyen CHP Mağduriyet Masası öncelikle gerçekten mağduriyet olup olmadığını anlamaya çalışıyor. Daha açık söylemek gerekirse, başvuranın FETÖ’cü paralel yapı ile ilişkisi olup olmadığı anlaşılmaya çalışılıyor.
İnceleme sonunda mağduriyet inancı doğarsa iki çeşit işlem yapılıyor.
İlkinde…
Bakanlık düzeyinde çözümlenecek konular için başvuru dosyası hazırlanıp CHP Genel Merkezi’ne gönderiliyor.
İkincisinde…
Yerelde çözümlenebilecek konular için de CHP İl Başkanı Şadi Özdemir dosyaları Bursa Valisi İzzettin Küçük’e götürüp bizzat elden takdim ediyor.
Sonra da…
Valilik’teki işlemler takip ediliyor.
Bununla birlikte…
Başvurular arasında FETÖ’cü paralel yapı ile bağlantılı olabileceği izlenimi çıktığındaysa işlem yapılmıyor.