Akşener’in ardından disiplin sırası eski il başkanlarına geldi… Bahçeli mesajı verdi, Bursa ihraçlar için ilk kararı aldı

HASAN TOKTAŞ VE YÜKSEL YILMAZ
HASAN TOKTAŞ VE YÜKSEL YILMAZ
HASAN TOKTAŞ VE YÜKSEL YILMAZ
HASAN TOKTAŞ VE YÜKSEL YILMAZ

Salı günü… MHP Genel Merkezi’nde il başkanları toplantısı vardı. Toplantıda konuşan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli güncel konulardaki gelişmeleri değerlendirdi, gündeme dair yorumlar yaptı.
Ardından…
Parti içi konularda sözü atlatılan kurultay ile ilgili gelişmelere getirdi. Meral Akşener ve 19 Haziran kurultayı Çağrı Heyeti’nin “ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline sevkleri” yaklaşımını net şekilde ortaya koydu.
Sonra da…
Kendisini dinleyen MHP il başkanlarına mesajını şu sözlerle verdi:
“Değişim sürecinde öne çıkan, partiyi ele geçirmek isteyen, dışarıdakilerin içerideki uzantılarına fırsat vermeyin.”
Şunu özellikle vurguladı:
“Hiç kimsenin partiye operasyon yapmasına izin vermeyin.”
Aslında…
MHP İl Yönetim Kurulu haftalık olağan toplantılarını salı akşamları yapıyordu. Fakat İl Başkanı Tevfik Topçu il başkanları toplantısı için Ankara’ya gidince çarşamba akşamına ertelenmişti.
Bu değişikliğe…
Bahçeli’nin mesajı ve uyarıları eklenince, çarşamba akşamı İl Yönetim Kurulu gündemine eski il başkanları Hasan Toktaş ve Yüksel Yılmaz geldi.
Değişim sürecinde Meral Akşener ile birlikte hareket eden, hatta Akşener’in kurmay kadrosu içinde yar alan Toktaş ve Yılmaz’la ilgili sosyal medya paylaşımlarıyla yerel gazetelerde yayınlanan haber ve yazılardan oluşan dosya masaya kondu.
Sonra da…
İki eski il başkanı “ihraç istemiyle tedbirli olarak disipline” sevk edildi.
Ancak…
Açıklamalarında “seçilmiş son il başkanı” unvanını kullanan Yüksel Yılmaz’ı görevden almak için “yönetimin feshi” yoluna gidilmişti. Topçu yönetimi atanmış yönetim statüsünde olduğundan İl Disiplin Kurulu yok.
O nedenle…
Çarşamba akşamı MHP İl Yönetim Kurulu toplantısında oybirliğiyle alınan karar MHP Genel Merkezi’ne gönderildi. Şimdi dosya ya Merkez Disiplin Kurulu’na havale edilecek, ya da “en yakın ildeki seçilmiş İl Disiplin Kurulu” karar için yetkili kılınacak.
Kulislerde, dosyanın Yalova’ya verilmesi bekleniyor.