Gemlik’te kurulu dünya devi çelik üreticisi Borçelik Genel Müdürü Kerem Çakır: Biz Bursa ile birlikte büyüdük!

BORÇELİK GENEL MÜDÜRÜ KEREM ÇAKIR
BORÇELİK GENEL MÜDÜRÜ KEREM ÇAKIR
BORÇELİK GENEL MÜDÜRÜ KEREM ÇAKIR
BORÇELİK GENEL MÜDÜRÜ KEREM ÇAKIR

1990 yılında Gemlik’te faaliyete geçtiğinde, Borusan Holding’in Anadolu’ya taşıdığı çelik yatırımıydı. Üretime başladıktan sonra, 1994 yılında gezdiğimiz fabrikaya hayran kalmıştık.
Çünkü…
Bünyesindeki Kerimçelik ile birlikte Borçelik kurulduğu günden buyana hem istihdam olarak, hem de iç pazar ve ihracatıyla ülkeye döviz kazandırarak kent ve bölge ekonomisine çok ciddi katkıda bulunuyor.
500 milyon Dolar’lık yatırıma sahip tesisler, Türkiye’nin ilk özel ve en büyük ikinci yassı çelik üreticisi olma özelliğine sahip. 900 bin tonluk kapasitesiyle de Türkiye’nin en büyük galvaniz üreticisi bir şirket var karşımızda.
Gerçi…
Borçelik geçen süreçte Gemliklilerle kaynaştı, fakat sosyal etkinliklerini Gemlik dışına pek fazla çıkarmadığı için Bursa o bağı çok fazla hissetmedi, ama Borçelik kendini hep Bursa firması gördü.
Nitekim…
Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde karşılaşıp Bursa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Abdülkadir Karlık ve BTM Yönetim Kurulu Başkanı Rıfat Bakan ile birlikte sohbet ettiğimiz Borçelik ve Kerimçelik Genel Müdürü Kerem Çakır bu bağı anlatırken şu ifadeyi kullandı:
“Biz hep Bursa firmayız, kendimizi böyle görüyoruz. Üstelik, Borçelik olarak Bursa ile birlikte büyüdük.”
Şu duyguyu da paylaştı:
“Kurucumuz rahmetli Asım Kocabıyık’ın bir sözü vardı. Her fırsatta ‘Benim bu millete gönül borcum var’ derdi. Biz de bu yoldan yürüyoruz. Milletimize ve Bursa’ya gönül borcumuz var.”