Başbakanlık Başdanışmanı Gürsel Dönmez kredi notunun düşürülmesini yorumladı: Çok cepheli asimetrik savaşta beklenen finans operasyonu!

BAŞBAKANLIK BAŞDANIŞMANI DR. GÜRSEL DÖNMEZ
BAŞBAKANLIK BAŞDANIŞMANI DR. GÜRSEL DÖNMEZ
BAŞBAKANLIK BAŞDANIŞMANI DR. GÜRSEL DÖNMEZ
BAŞBAKANLIK BAŞDANIŞMANI DR. GÜRSEL DÖNMEZ

İlk ele geçirme denemesi 17-25 Aralık’ta yolsuzluk operasyonu adı altında atlatıldı. 15 Temmuz’da Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki FETÖ’cü yapılanmanın üniformalı darbe girişimi halkın sokağa çıkmasıyla püskürtüldü.
Görünen o ki…
Şimdi sıran ekonomik savaşa geldi. Kredi derecelendirme kuruluşu Moody’s dikkat çekici bir zamanlamayla Türkiye’nin kredi notunu düşürüp yatırım yapılamayacak ülke sınırı altına indirdi.
İşte…
Bu operasyonun ne anlama geldiğini Başbakanlık Başdanışmanı ve Dış İlişkiler Başkanı Dr. Gürsel Dönmez, önce bir anımsatma yaparak açıkladı:
“15 Temmuz’un hemen arkasından yaptığımız değerlendirmelerde bir sonraki adımın finans operasyonu olarak gelebileceğine işaret etmiştik.”
Devam etti:
“Küresel çete beklediğimiz hamlelerine başladı. Uluslararası Kredi Değerlendirme Kuruluşu Moody’s tarafından ülkemizin notu düşürüldü. Böylece Türkiye yatırım bakımından riskli ülke ilan edilmiş oldu.”
Şunun altını çizdi:
“Kredi bakımından değil ama küresel çetelerin çıkarları bakımından dünyanın en riskli ülkesi şu an Türkiye.”
Nedenini söyledi:
“Boyunduruk vuramıyorlar çünkü. Bunun için her yolla saldırıyorlar. Saldırmaya da devam edecekler.”
Ardından…
“Şunu iyice idrak etmemiz ve tüm millet olarak ona göre davranmamız gerekiyor” dedi ve şuna dikkat çekti:
“Çok cepheli ve asimetrik nitelikli bir savaş içindeyiz. FETÖ kalkışması bunun sadece bir parçasıydı. Küresel çeteler ellerindeki tüm enstrümanlar ile bileğimizi bükmeye ve irademizi kırmaya çalışıyorlar.”
Tehlikeye işaret etti:
“Kolay bir şekilde vazgeçmeyecekler. Önümüzdeki günlerde Moody’s üzerinden başlattıkları finans operasyonunun devamını getirecekleri anlaşılıyor.”
Şunu vurguladı:
“Bilmeleri gereken şu: Türkiye, artık eski Türkiye değil. Aynı anda birçok cephede savaşma kabiliyetine sahip nadir ülkelerden birisiyiz.”
Tabloyu şöyle çizdi:
“Konvansiyonel savaş kabiliyetimiz iyi. Finans operasyonlarına cevap verebilecek imkânlarımız var. Stratejik duruş ve taktik davranma yeteneğimiz zannedilenin çok ötesinde iyi.”
Şunu da ekledi:
“Dost topluluklar ve diaspora gücümüz tüm dünyada müthiş bir potansiyel olarak elimizin altında. Millet olarak moral-motivasyon seviyemizin hangi noktada olduğunu 15 Temmuz vesilesi ile görmüş olduk.”