MHP Bursa’nın 2 eski il başkanından Yalova İl Disiplin Kurulu savunma istedi, Hasan Toktaş tepkili: Bizi evimizden kim kovacak?

HASAN TOKTAŞ
HASAN TOKTAŞ
HASAN TOKTAŞ
HASAN TOKTAŞ

Aslında… Şunu rahatlıkla söyleyebiliriz: Kongre süreçlerinde en demokratik parti MHP. Çünkü, bazı partilerin aksine MHP’de hiç kimse kimsenin aday olmasını engellemiyor, imada bile bulunmuyor.
O nedenle…
MHP’de kongreler 5-6 adaylı bile olabiliyor. Seçilen de kabul görüyor.
Buna karşın…
Olağanüstü kurultayla birlikte MHP Genel Merkezi’nin, daha doğrusu MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sert tavır takınıp operasyonel yaklaşımını görüyoruz.
Bu da…
Kongrelerde demokrat davranırken olağanüstü kurultay isteğine sert tepki verilmesi nedeniyle demokratik tavır çelişkisi olarak yansıyor.
Nitekim…
Kurultay yapılması halinde seçilme olasılığı gözüken Meral Akşener ihraç edildi. Mahkemenin verdiği görevle olağanüstü kurultayı toplayan ve aralarında Bursa’dan Mehmet Bilgiç’in de bulunduğu 3 kişilik Çağrı Heyeti ihraç edildi.
Şimdi…
Bursa’nın sondan önceki 2 il başkanı olan Hasan Toktaş ve Yüksel Yılmaz ihraç istemiyle disipline verildi. Atama yönetim olduğu için Bursa’da Disiplin Kurulu yok. O bakımdan, MHP Genel Merkezi 2 dosyayı Bursa’ya en yakın il olarak Yalova’ya gönderdi.
MHP Yalova İl Disiplin Kurulu da hafta sonu gönderdiği yazıyla Toktaş ve Yılmaz’dan savunmalarını istedi.
Toktaş’la sohbet ederken, süreci ve gerçekleşen ihraçları anımsatıp, “Sizin için de ihraç kararı verilirse ne yapacaksınız?” diye sorduk.
Gerçi…
Sorumuza sakin bir ses tonuyla cevap verdi, ama Toktaş’ın söyledikleri içerik olarak sert ifadeler:
“Bu parti hepimizin. En önemlisi, bizim evimiz burası. Evimizden bizi kim kovacakmış? Bizi evimizden kovmaya kimsenin hakkı yok. Kimi nereden ihraç ediyorlar?”
Bu noktada…
“Kovulmayı gerektirecek herhangi kabahatleri olmadığını” düşünen Toktaş bu aşamaya gelişin nedenini şöyle düşünüyor:
“Sayın Genel Sekreter İsmet Büyükataman ile Sayın İl Başkanı Tevfik Topçu kongrelerde dikensiz gül bahçesi istiyorlar.”
Bunu söylediğinde, “İl Başkanı Topçu işlemi yayma taraftarı olmadığını söyledi” anımsatması yaptık. Şu cevabı verdi:
“Bunlar hep aba altından sopa göstermelerdir. Arkadaşlarımızı tehdit ediyorlar. Oysa bilmiyorlar ki bu yaptıkları bir işe yaramaz.”
Şunu ekledi:
“Profesyonel Ülkücüler oluşmuş. Biz amatör Ülkücülüğe devam ediyoruz.”