Siyasetin doğal dengesi… “Bursa’nın Bakanı” olma niyeti hissedilemeyen Ala yerine Müezzinoğlu hükümete döndü

MEHMET MÜEZZİNOĞLU DEVİR TESLİM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI
MEHMET MÜEZZİNOĞLU DEVİR TESLİM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI

MEHMET MÜEZZİNOĞLU DEVİR TESLİM ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANLIĞI7 Haziran 2015 genel seçimi için AK Parti Bursa listesinin ilk sırasında ağabey olarak Mehmet Müezzinoğlu’nun olacağı öğrenilince kimse itiraz etmedi.
Çünkü…
İstanbul İl Başkanlığı’ndan gelen, dönemin Sağlık Bakanı olan Müezzinoğlu siyaset anlayışı ve üslubuyla Bursa’da hemen benimsendi.
Geçen süreçte…
Müezzinoğlu da hemen her konuda Bursa ile bütünleştiğini gösterdi. Her fırsatta geldi, her sorunun takipçisi oldu, teşkilatlarla kaynaştı, Bursa’nın Bakanı oldu.
Binali Yıldırım hükümetinde bakanlığı kaybettiğinde üzülmüştük.
Gerçi…
Bursa Milletvekili Efkan Ala hükümette İçişleri Bakanı olarak devam ediyordu, ama şu da bir gerçek ki Bursa ile bağ kuramadı. Kurmak da istemedi. Yoğun süreç yaşasa da, Bursa’nın Bakanı olma niyeti hiç hissedilmedi.
Şimdi…
Ala’nın ayrılmasından sonra Mehmet Müezzinoğlu hükümete Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak dönüyor.
Bu makamda…
İçişleri Bakanı olan Süleyman Soylu’dan önce Bursa’nın yetiştirdiği siyasetçi Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik görev yapıyordu. Yani, Bursa için bilinen bir makam.
Kısacası…
Mehmet Müezzinoğlu’nun hükümete dönmesine sevindik. Ayrıca, siyasetin doğal dengesi kurulduğu için, Bursa da Bakansız kalmadı.