Bursa Barosu sanayi-hukuk uyumu için yeni yapılar oluşturuyor: İlk adım Uzay-Havacılık Komisyonu

BURSA BAROSU BAŞKANI GÜRKAN ALTUN
BURSA BAROSU BAŞKANI GÜRKAN ALTUN
BURSA BAROSU BAŞKANI GÜRKAN ALTUN
BURSA BAROSU BAŞKANI GÜRKAN ALTUN

Aslında… Bursa Barosu Başkanlığı’na seçileli 2 ay bile olmadı, ama Gürkan Altun uzunca süredir yönetim kurullarında görev yaptığı için deneyim sahibi ve atması gereken adımları biliyor.
O nedenle de…
Baro’nun yapısını yenilerken, Bursa’nın değişimi ve gelişimi doğrultusunda yeni adımlar da atıyor.
Örneğin…
Değişen kent kimliği ve beklentileri kapsamında ortaya çıkan yeni sanayi üretim alanlarıyla da Bursa Barosu’nu uyumlu hale getirmeye hazırlanıyor.
Bunun için de…
Sanayi üretimindeki çeşitliliği ve değişimi göz önüne alarak Uzay ve Havacılık Komisyonu kurmak üzere harekete geçti.
Bu yeni komisyona gerekliliği de şöyle açıkladı:
“Bursa’nın sanayi üretimi hedefinde uzay ve havacılık sanayi yatırımları var. Bursalı bir firmanın uçak fabrikası satın alması da eklenince ortaya farklı bir alan çıktı.”
Şunu da vurguladı:
“Yalnızca sanayi açısından da bakmamak gerekir. Üniversite İnegöl’de uzay ve havacılık bölümü oluşturuyor. Bir yandan da sivil havacılık kulüpleri kuruluyor.”
Şunu ekledi:
“Bizim de hukuk adına faaliyetlerimizi gelişmelere göre revize etmemizde yarar var. Uzay ve Havacılık Komisyonu’nu bunun için kuruyoruz.”
Yanı sıra…
Bursa Barosu’nun yine sanayi uyumlu faaliyet gösteren Fikri ve Sınai Haklar ve Rekabet Hukuku, Tahkim, Tüketici Hakları, Arabuluculuk Alternatif Çözümler komisyonlarıyla, yine güncel bir konu olan AB ve Dış İlişkiler Komisyonu var.