Bursa siyasetinde ilk… Mudanya Belediye Başkanı seçimden sonra meclis üyelerinden aldığı istifalardan 4’ünü işleme koydu

Mudanya Belediye Meclisi’nin pazartesi günü yapılan toplantısında CHP’li 4 üye için tam anlamıyla şok yaşandı.
Çünkü…
CHP Grubu üyeleri Metin Uyanık, Metin Bağcı, Mahmure Uçar ve Mustafa Ay meclis üyeliğinden istifa ettiklerini, yerlerine davet edilen Caner Tafsin, Engin Tokgöz, Gülbeyaz Ispalar, Naciye Öztürk’ten öğrendiler.
Siyasette bugüne kadar hiç tanık olmadığımız çarpıcı görev değişimi, 2014 yerel seçimi sonrası oluşan Mudanya Belediye Meclisi’ndeki CHP Grubu üyelerinin ilk toplantıda “meclisten istifa” dilekçelerini Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a vermiş olmaları nedeniyle gerçekleşti.
Bu süreçte…
CHP Grubu ile ilk zamanlar dalgalı ilişkiler yaşayan Türkyılmaz’ı harekete geçirense, geçen hafta makam aracı alma isteğinin Belediye Meclisi’nde reddedilmesi oldu.
Bu gelişmede…
Mudanya Belediye Başkanı Türkyılmaz’ın makam aracı alma isteği Ulaşım Komisyonu’nda kabul edilirken, CHP’li Metin Uyanık, Metin Bağcı, Mahmure Uçar, Mustafa Ay’ın da bulunduğu Plan Bütçe Komisyonu’ndan olumsuz rapor çıktı.
Konu…
CHP Grup Toplantısı’nda tartışıldı ve komisyon raporuna karşın araç alımına onay verilmesi kararlaştırıldı. Ne var ki, komisyonda olumsuz oy kullanan CHP’li 4 üye Meclis’te de aynı tavrı sürdürüp AK Parti ve MHP ile birlikte karşı oy verince araç alımı reddedildi.
Bunun üzerine…
Türkyılmaz 4 kişiyle ilgili istifa dilekçelerini yürürlüğe koyup İlçe Seçim Kurulu’na verdi. Seçim Kurulu da onaylayınca, Uyanık, Bağcı, Uçar ve Ay meclis üyeliğinden istifa etmiş kabul edildiler.
Yerlerine de Caner Tafsin, Engin Tokgöz, Gülbeyaz Ispalar ve Naciye Öztürk geldi.