35 öğretmen ve akademisyen otistik çocuklara eğitim köyü kurmak için dernek kurdular: İçimizdeki Çocuk

FARUK ANBARCIOĞLU
FARUK ANBARCIOĞLU
FARUK ANBARCIOĞLU
FARUK ANBARCIOĞLU

Tek ilacı eğitim olan bir hastalık var: Otizm. Günümüzde bir yandan otizme farkındalık çalışmaları yapılırken, bir yandan da eğitimlerini tamamlama hedefiyle önemli çalışmalar yürütülüyor.
İşte…
Bu çabalara Bursa’da bir yenisi eklendi ve İçimizdeki Çocuk Derneği kuruldu. Üstelik, derneği kuran 35 öğretmen ve akademisyenden hiçbirinin ailesinde otizm hastası yok.
Derneğin kurucuları arasında yer alan ve 2002-2007 döneminde AK Parti Bursa Milletvekili olarak Bursa’yı parlamentoda temsil eden Faruk Anbarcıoğlu hedeflerini anlatırken şunu söyledi:
“Otizm tanısı konmuş en az 36 aylıktan başlamak üzere yaşam boyu eğitim alınabilecek bir kompleks kurmak. Buna Otizm Köyü demek de mümkün.”
Köyde…
İlkokul, ortaokul, lise ve meslek atölyeleri olacağını söyleyen Anbarcıoğlu ayrıca spor, sosyal yaşam alanları yanında tarım alanları ve hayvanlar olmasının da planlandığını ekledi.
Yanı sıra…
Bilimsel araştırmalara olanak sağlanacağını kaydeden Anbarcıoğlu, bu köyden otistik çocukların ücretsiz yararlanacağını da açıkladı.
Proje…
Bursa Valisi İzzettin Küçük ve Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile, bakanlıkların desteklerini sağlamak amacıyla da AK Parti Genel Merkezi Engelliler Koordinasyon Merkezi Başkanı Konya Milletvekili Prof.Dr. Hacı Ahmet Özdemir’e de anlatılmış.