Dileyen komplo teorisi diyebilir… Bombanın patlatılması için seçilen yer tesadüfe, polis de tek hedefe benzemiyor!

besiktas-burasapor-maci-sonrasi-teksas-sosyal-medya-paylasimiCumartesi gecesi… Beşiktaş-Bursaspor maçı arzu ettiğimiz bir sonuçla olmasa bile bitmiş, 7 yıl aradan sonra İstanbul’da Beşiktaş maçı izleyen Bursaspor taraftarı herhangi bir sorun yaşamadan stadyumdan ayrıldığı için rahatlamıştık.
Ne var ki…
Dehşete düşüren haber, Bursaspor taraftarının ayrılmasından dakikalar sonra geldi. Lig TV’de maç sonrası değerlendirmeleri yapılırken Şansal Büyüka ilk haberi verdi ve patlayan bombalar, yanan araçlar olduğunu duyurdu.
Hem de…
Bursaspor taraftarının çıktığı kapının hemen önünde bomba yüklü araç patlatılmıştı. Hemen ardından Maçka Parkı’ndan da canlı bombanın kendini patlattığı haberi geldi.
Hain patlamada polislerimiz ve yoldan geçen vatandaşlarımız can verdiler. Bir futbol maçı bitiminde yaşanan terör katliamı hem yüreğimizi bir kez daha dağladı, hem öfkelendirdi.
Yüreğimizi yakanlar arasında Bursalı Polis Memuru Hüseyin Akyüz de var.
Çünkü…
Bursaspor taraftar topluluğu Teksas’ın da cumartesi gecesi sosyal medyadan paylaştığı gibi, Bursaspor taraftarlarının ayrılmasından 5 dakika sonra hain bomba patlamıştı.
Teksas’ın paylaştığı 2 fotoğraftan ilkinde yeşil polarlarıyla kapıdan çıkan Bursaspor taraftarı vardı. 5 dakika sonrasını gösteren ikinci fotoğraftaysa yerdeki cesetler ve savaş alanı görüntüsü yer alıyordu.
Mesaj da etkileyiciydi:
“5 dakikayla kurtulduk, sevinmeye utanıyoruz.”
Dileyen komplo teorisi diyebilir, ama o an aklımıza şu geldi:
Bu bombanın patlatılması için seçilen yer kesinlikle tesadüf olamaz.
Birincisi…
Bursaspor taraftarının çıktığı kapı hedef alınarak çok büyük bir katliam planlandığı izlenimi edindik.
İkincisi…
Aralarında futbol husumeti olduğunu herkesin bildiği Bursaspor ve Beşiktaş taraftarlarını karşı karşıya getirerek çok büyük bir kargaşa yaşanması için provokasyon planlanmış olabileceğini düşündük.
Doğrusu istenirse…
Türkiye’nin bugüne kadar yaşadığı terör eylemlerinin hiçbiri sıradan değildi, ama İstanbul’daki saldırı çok amaçlı planlamasıyla gerçek amaçları da ortaya koyuyor.
Onun için…
Toplum olarak çok öfkeliyiz.
Üstelik…
Ordumuzun Suriye’deki harekatta ulaştığı mevzilere bakarak terörü ve destekçisini bu kez çok daha net gördük.
Yine çok can kaybettik, yine şehit cenazeleriyle ağladık, ama bu işi toplum olarak elbirliğiyle çözmemiz gerektiğini de anladık.
Biz bu terörün üstesinden geliriz. Öfkeli ve üzgünüz, ama umutsuz da değiliz.