İdare Mahkemesi yürütmeyi, YSK göreve çağrıyı durdurunca Mudanya Belediye Meclisi’nde işler iyice karıştı

MUDANYA BELEDİYE MECLİSİ
MUDANYA BELEDİYE MECLİSİ
MUDANYA BELEDİYE MECLİSİ
MUDANYA BELEDİYE MECLİSİ

Hamle sürprizdi… Mudanya Belediye Meclisi üyeleri Metin Uyanık, Metin Bağcı, Mahmure Uçar ve Mustafa Ay yerel seçimi sonrası verdikleri istifa dilekçelerinin işleme konmasıyla belediye meclisi üyeliğinden istifa etmiş kabul edildiler.
Biz de bu gelişmeyi 16 Kasım 2016 günü “Bursa siyasetinde ilk… Mudanya Belediye Başkanı seçimden sonra meclis üyelerinden aldığı istifakardan 4’ümü işleme koydu” başlığıyla duyurduk.
İstifaların…
Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz
isteğiyle işleme konma gerekçesi de ilgi çekiciydi:
Türkyılmaz’
a alınması planlanan makam aracı için komisyon ve meclis toplantılarında muhalefetle birlikte karşı oy vermek.
İlçe Seçim Kurulu
tarafından da onaylanan istifalarla, 4 kişinin yerine Caner Tafsin, Engin Tokgöz, Gülbeyaz Ispalar, Naciye Öztürk belediye meclisine davet edildiler.
Ne var ki…
CHP Mudanya İlçe Başkanlığı’
nın yeni üyelerden Birsen Sezer’in ilçe kongresi sürecinde istifa etmesi nedeniyle yaptığı parti üyesi olmadığı itirazı Yüksek Seçim Kurulu’nda görüşülüp kabul edildi ve Sezer’in meclis üyeliği iptal edildi. Yerine de, Cenk Turan’a çağrı çıkarıldı.
Derken…
Seçim sonrası “parti suçu işledikleri takdirde geçerli olmak üzere” verdikleri istifa dilekçeleri işleme konan 4 belediye meclisi üyesi İdare Mahkemesi’ne başvurup yürütmenin durdurulması ve işlemin iptalini istediler.
İtirazı görüşen İdare Mahkemesi de, Metin Bağcı ile Metin Uyanık hakkında yürütmenin durdurulması kararı verdi. Mahmure Uçar ve Mustafa Ay’ın itirazlarının incelemesi ise sürüyor.
Böylece…
Türkyılmaz’
ın hamlesinin ardından gelen YSK ve İdare Mahkemesi kararlarıyla Mudanya Belediye Meclisi’nde işler karıştı.