4 ilçedeki pancar üreticilerinin umutları Susurluk Şeker Fabrikası’nın yeniden açılmasında

TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERGİN İÇENLİ KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN
TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERGİN İÇENLİ KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKAN

TÜRKİYE ŞEKER FABRİKALARI YÖNETİM KURULU BAŞKANI ERGİN İÇENLİ, KARACABEY BELEDİYE BAŞKANI ALİ ÖZKANHaberi… Karacabey Belediye Başkanı Ali Özkan verdi ve 2014 yılında üretimini durduran Susurluk Şeker Fabrikası’nın yeniden açılması için ciddi adımlar atıldığını söyledi.
Buna göre…
Önce Bursa’daki pancar üreticisi ilçeler olarak Karacabey, Mustafakemalpaşa, İnegöl ve Yenişehir belediye başkanlarıyla AK Parti İlçe başkanları geçtiğimiz ay sonu Karacabey’de bir araya gelip, “Bölgedeki pancar üreticisi için çok önemli olan Susurluk Şeker Fabrikası’nın yeniden üretime geçmesi” için girişimde bulunma kararı almışlar.
Ardından…
Bölgenin üreticileri olarak Karacabey, Susurluk, Manyas belediye başkanları, AK Parti ilçe başkanları ve Ziraat Odası başkanları olarak Ankara’ya gidip Şeker Fabrikaları Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdür Vekili Ergin İçenli ile görüşmüşler.
Görüşme sonrası…
Özkan gelişmeleri anlatırken, “Bölgedeki pancar üreticisi çiftçiler için Susurluk Şeker Fabrikası çok önemli. Tarımsal üretimin öneminin arttığı bu dönemde, fabrikanın yeniden açılması için umutluyuz” dedi.