Artan baskılara MHP Genel Sekreteri Büyükataman’dan cevap: MHP’ye baskı sökmez, oylamalarda sonuç değişmez!

MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN 2
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN 2
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN
MHP GENEL SEKRETERİ İSMET BÜYÜKATAMAN

Cumhurbaşkanlığı sistemini getirecek anayasa değişikliği görüşmelerinin ilk turunda MHP milletvekilleri baskıyı daha çok hissettiler. Fakat, oylamalarda referandum sınırı olan 330’un altına düşülmedi. Hatta, genel görüşme hariç 340’ın altına inilmedi.
İkinci turla birlikte gözler yine MHP milletvekillerinde. Dahası, hayır oyu için çalışanlar baskıyı arttırdılar.
Biz de…
Oylamaların henüz başlamadığı saatlerde ikinci turda neler olabileceğini MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’a sorduk.
Öncelikle…
“Bence sürpriz olmaz, birinci tur oylama istikametinde aynı tablo ortaya çıkar, sonuç değişmez diye düşünüyorum” dedi ve devam etti:
“Maddelerin görüşülmesi sırasında 341-344 arası evet oyu kullanıldı. Yine benzer neticelenmesi ihtimalini yüksek görüyorum. Ama yaşamadan kesin bir şey söylemek doğru olmaz.”
Bunun üzerine…
“Baskı hissediyor musunuz?” diye sorunca da şöyle cevap verdi:
“CHP’nin yönlendirmesiyle sosyal medyada çok organize şekilde MHP milletvekillerine yönelik algı operasyonu var.”
Şunu ekledi:
“CHP Milletvekili Mahmut Tanal, MHP milletvekillerinin telefon numaralarını yayınlayarak halkı hayır demek için aramaya davet etti. Bunun üzerine hayır dememizi isteyen telefonlar geldi.”
Şunu açıkladı:
“Fakat yaptığının doğru olmadığını Tanal da anlamış olmalı ki, Genel Başkanımızdan gelip özür diledi, maksadını aştığını söyledi.”
Sonra da şu mesajı verdi:
“MHP milletvekilleri akılları başlarında olmayan, telkine müsait gibi bir anlayışla bizleri baskı altına almaya yönelik organizasyonlar doğru ve şık değil. Bize baskı sökmez.”
Bu arada…
Dün geceki ikinci turun ilk oylamalarında sonuç, Büyükataman’ın söylediği gibi ilk turdan farklı olmadı.