Cihatlı’daki 970 konut projesinden sonra Yeni Gemlik’e 5 bin konutluk arazinin tahsisi Bakanlar Kurulu onayında

GEMLİK BELEDİYE BAŞKANI REFİK YILMAZ
GEMLİK BELEDİYE BAŞKANI REFİK YILMAZ
GEMLİK BELEDİYE BAŞKANI REFİK YILMAZ
GEMLİK BELEDİYE BAŞKANI REFİK YILMAZ

Raporlar her şeyi ortaya koyuyor… Gemlik ilçe merkezinin ova kesimindeki zemin yüksek sıvılaşma oranı nedeniyle sorunlu ve yapılar risk altında.
İşte…
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da bunu gördüğü için, deprem faciası yaşanmadan önlem almaya çalışıyor ve Gemlik’i yamaçlara taşımak istiyor.
Nitekim…
Cihatlı bölgesinde 970 konutluk proje yeni Gemlik için ilk resmi adım oldu.
Gerçi…
Aralık ayı sonunda temel atma töreni planlanan proje kar ve kış koşulları nedeniyle ertelendi, fakat 970 konut için 17 bin başvuru gelmesi Yılmaz’ı umutlandırdı.
Bunun üzerine…
Cumhuriyet Mahallesi’nin hemen üst tarafında bulunan makilik alana yönelik daha büyük proje hazırlamak üzere harekete geçildi. Fakat söz konusu 400 hektarlık alan Orman Bakanlığı’na aitti ve orman kabul edildiği için imar ve iskana açılamıyordu.
Ne var ki…
İskan Yasası’nda yer alan çalılık ve makiliklerin deprem riski nedeniyle iskana açılabileceği hükmü üzerine Ankara ile görüşmeler başladı.
Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz aradığımızda heyecanlıydı.
Öncelikle…
“Bu, Gemlik için medeniyet projesidir” dedi ve şöyle devam etti:
“Cumhuriyet Mahallemizin hemen üstünde 400 hektar alanın İskan Yasası doğrultusunda 5 bin konutluk yeni Gemlik’i kurmak üzere belediyemize tahsis edilmesi için her şeyimiz hazır.”
Sonra da şunu ekledi:
“Konu Bakanlar Kurulu gündeminde bulunuyor. Evrakımızı da hazırlayıp Bakanlar Kurulu için elden teslim ettik. Şimdi kararı bekliyoruz.”
Şu bilgiyi de verdi:
“Gemport hisselerinin satışı nedeniyle elde ettiğimiz 103 milyar liranın tamamını bu projeye kaynak olarak ayırdık.”