Fatih Mehmet Güler görevden alındı, 9 davanın 8’inden beraat etti, 110 duruşmaya girdi ve yaşadıklarını yazdı: Başkan Düşürüldü

FATİH MEHMET GÜLER
FATİH MEHMET GÜLER
FATİH MEHMET GÜLER
FATİH MEHMET GÜLER

1999 yerel seçiminde, gazete binamızın tam karşısında bulunan Sönmez Bustaş’taki Genel Müdürlük görevinden ayrılıp Anavatan Partisi Gemlik Umurbey Adayı oldu. 2 dönem Umurbey’de seçildi. 2009’da CHP Adayı olarak Gemlik Belediye Başkanı seçildiğinde merkezdeki büyük ilçelerden biri uygun görülüyordu.
Fakat…
Fatih Mehmet Güler’e 2011 yılında davalar açıldı ve görevden alındı.
Sonrasında…
İddiaların doğru olmadığını anlatmak, göreve iadesini sağlamak için Gemlik’ten Bursa’ya yürüdü, Bursa’dan Ankara’ya bisikletle gitti.
Ziyaretimize…
Her şeyi anlattığı Başkan Düşürüldü adlı kitabıyla geldiğinde “Hakkımda 9 dosya vardı, 8’inden beraat ettim, 1’i devam ediyor. 110 duruşmaya katıldım” dedi.
Kitabı adeta film adı gibi olması yanında, belgesel özelliği taşıyor. Çünkü, yaşadıklarını not ettiği günlüklerden kitabı hazırladı.
Görevden alınışıyla ilgili çok farklı bir değerlendirme yaptı:
“Görevden alındığımda Gemlik Kaymakamı olan Bilal Çelik, Bursa Valisi olan Şahabettin Harput, iddianameyi hazırlayan Savcı Serkan Nogay, Başsavcı Zekeriya Beyazıt, Bursa Adliyesi’ndeki iddianameyi hazırlayan Savcı Nurettin Canata şu an FETÖ davasından tutuklular.”
Dikkat çektiği bir şey daha var:
“Görevden alındıktan sonra, Savcı Serkan Nogay ve Kaymakam Bilal Çelik başarıları nedeniyle Amerika’ya eğitime gönderildiler.”
Bu ilginç kitap için 21 Ocak’ta Gemlik’teki Rüyam Düğün Salonu’nda tanıtım toplantısı düzenleyen Fatih Mehmet Güler, etkinliğine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da davet etti.