Kamyonların gündüz kent trafiğine girme yasağı gevşedi… Yollar tıkanıyor, arıza ve kazalarla ciddi riskler yaşanıyor

ACEMLER KAMYON TRAFİĞİ
ACEMLER KAMYON TRAFİĞİ

ACEMLER KAMYON TRAFİĞİBu sayfalardan… UKOME’nin gündüz saatlerinde kamyonların kent trafiğine girmesini yasaklayan kararını 01 Aralık 2016 günü duyurduk. Yani, kararın ve duyurunun üzerinden henüz 2 ay bile geçmedi.
İlk günler…
Kent merkezine girişte belirlenen ana kavşak noktalarında sıkı denetim sayesinde kamyonlar engellendi ve bunun sonucunda da trafik hissedilir şekilde rahatladı.
Fakat…
Bursa’yı doğudan batıya geçen ana eksen üzerinde son günlerde kamyonlar saat ve yasak dinlemeden yeniden ortaya çıktılar.
Nitekim…
Pazar günü kapağı arızalandığı için taşıdığı hafriyatı ve koca koca taşları yolun ortasına döken kamyonun trafikte yol açtığı riski gazeteler yazdı. Arkasından giden araçlar büyük tehlike atlattılar.
Salı günü de…
Acemler Kavşağı öğleden sorası saatlerine kadar aşılamayan yer görüntüsü verdi.
Gördük ki…
Gündüz saatlerinde kent trafiğine girmemeleri gereken kamyonlar Acemler’de yasak falan dinlemiyorlar. Hele bu kamyonlardan biri arıza da yapınca, yol iyice tıkandı ve geçit vermez hale geldi.
Sabah saatlerinde aynı yerde bir de hasarlı trafik kazası yaşanınca, yağışlı havada Acemler gün boyu geçilmez görüntüsü ortaya çıktı.
Burada…
Yasakları umursamayan kamyon sürücüleri yanında, denetimin kısa sürede gevşeyip aksaması kadar, hasarlı kaza sonrası trafik polisi bekleyen sürücüler de kusurlu.
Araçlarda kaza tutanağı olsa, ya da akıllı telefonlardaki uygulamalar indirilse, trafik polisi beklenmeyecek, o geçen sürede de trafik etkilenmeyecek.
Gelin görün ki…
Alınan önlemlerin kısa sürede önemini yitirmesi için adeta yarışılıyor.