Kar yolları kapadı, seraları su bastı, marketlerdeki sebze ve meyve fiyatları da cüzdanları yaktı!

MARKETLERDE SEBZE VE MEYVE FİYATLARI
MARKETLERDE SEBZE VE MEYVE FİYATLARI

MARKETLERDE SEBZE VE MEYVE FİYATLARIToplum olarak teröre odaklandık. Patlayan bombaları, şimdilerdeki silahla binaya girme girişimlerini izliyoruz. Şehitlerimize yüreğimiz yanıyor, içimiz dağlanıyor.
Bir yandan da…
Ekonomi denildiğinde hemen döviz fiyatlarına bakıyoruz. Dolar’ı yükselten nedenlerle ilgili artık herkesin bir fikri var.
Fakat…
Özellikle kar yağışından sonra pazaryerleriyle marketlerden yükselen feryat dikkat çekmeyecek gibi değil.
Çünkü…
Kar nedeniyle yolların da kapanması kadar, seraların sel altında kalmasından sonra sebze-meyve fiyatları cüzdan yakar noktaya ulaştı.
Biz de…
Üniversite öğrencilerinden oluşturduğu ekiple Bursa’daki çok şubeli marketlerde uzun süredir karşılaştırmalı fiyat araştırması çalışmalarını yürüten Deniz Üzülmez’i arayıp fiyatlardaki son durumu öğrenmek istedik.
Gönderdiği liste…
Yereldeki çok şubeli marketler olan Şaypa, Akuğur, Yıldırım Marketler, Milli Pazar, Furpa ile geneldeki çok şubeli marketlerden A101, ŞOK, BİM, Migros, Özdilek, Carrefour’da çok tüketilen meyve ve sebze ürünlerinin raftaki etiket fiyatlarını gösteriyor.
Buna göre…
Marketlerde taze fasulye 5 liraya, yağlık kırmızı biber 5 liraya, pırasa 2 liraya, ıspanak 2 liraya, patlıcan 4 liraya, yeşil sivri biber 4 liraya, lahana 1 liraya, karnabahar 5 liraya, dolmalık biber 5 liraya, domates 5 liraya, sera domatesi 3 liraya, çıtır salatalık 5 liraya, salatalık 3 liraya satılıyor.
Yanı sıra…
Yine marketlerin sebze-meyve reyonlarında limon-filede 3 liraya, kabak 4 liraya, marul-maydanoz-yeşil soğan 1-2 liraya, portakal 1-2 liraya, mandalina 1-3 liraya, elma 1-3 liraya, ayva 5 liraya, muz 4-7 liraya, patates 1-2 liraya, kurusoğan 1-2 liraya, tatlı kabak 1-3 liraya, brokoli 3 liraya, sarımsak 3-5 liraya satılıyor.
Yumurtada ise ambalajdan kaynaklanan farklılıklar var. Örneğin adedi 80 kuruş olan yumurta 10’lu ambalajda 8 liraya satılırken, 30’lu koli 13 ile 16 lira arasında alıcı buluyor.